očuvana stabilnost

UNATOČ KORONAKRIZI LABINSKO GOSPODARSTVO I DALJE U RASTU Povećanje kapitala, novca, rezervi i investicija

Broj poduzetnika u 2020. u odnosu na vjerojatno najjaču godinu poslovno gledajući u posljednje vrijeme, 2019. povećan s 543 na ukupno 552 * Novostvorena vrijednost u 2020. povećana za više od 18 milijuna kuna, a dobit za gotovo 23 milijuna kuna

| Autor: Branko Biočić
Zona Vinež

Zona Vinež


Statistika je uvijek egzaktna te korištenje statistički obrađenih podataka najbolji je i realan pokazatelj, u ovome slučaju, rasta poduzetništva na području Labina. Nedavno je Grad Labin zaprimio obrađene statističke podatke za 2020. godinu vezane za poduzetništvo u Labinu, a korišten je izvor FINA-e, Registar godišnjih financijskih izvještaja, odnosno Osnovni financijski rezultati poslovanja poduzetnika Grada Labina za 2020.

Iščitavajući dostavljeno, primjećuju se zanimljivi podaci iako se radi o godini koja je obilježena najvećom svjetskom krizom, epidemijom i otežanim poslovanjem te uopće funkcioniranjem društva u svakom njegovom segmentu. Tako je vidljivo kako je unatoč svemu navedenom broj poduzetnika u 2020. u odnosu na vjerojatno najjaču godinu poslovno gledajući u posljednje vrijeme, 2019. povećan s 543 na ukupno 552.

Prihodi nešto smanjeni

Prihodi su nešto smanjeni što je i očekivano, no novostvorena vrijednost i dobit poduzetnika dodatno su se povećali. Tako je vidljivo da je novostvorena vrijednost u 2020. povećana za više od 18 milijuna kuna, a dobit za gotovo 23 milijuna kuna odnosno sa 107 milijuna u 2019. na 130 milijuna u 2020. godini.

Da su mjere pomoći za vrijeme epidemije urodile plodom vidljivo je i kroz podatke koji najbolje to ocrtavaju. Kod labinskih poduzetnika vidljivo je značajno povećanje vrijednosti imovine od gotovo 100 milijuna kuna u godinu dana te je sada na razini od gotovo 2,2 milijardi kuna vrijednosti. Vlastiti kapital i rezerve povećani su za 87 milijuna kuna, odnosno s 898 na 985 milijuna kuna. Također, valja spomenuti kako su zalihe u novcu povećane za 20 milijuna kuna u godinu dana, a vidljivo je i povećanje investicija s 210 milijuna u 2019. godini na 213 milijuna kuna u 2020.

Očuvana stabilnost

- Veseli da je unatoč intenzivnom i izazovnom razdoblju, labinsko gospodarstvo još jednom pokazalo svoju snagu. Uz mjere Grada Labina koji se istaknuo kao grad koji je najbrže reagirao u novonastaloj situaciji i donio cijeli set mjera pomoći, ali i uz mjere pomoći države, uspješno je očuvana stabilnost i zabilježen rast što je još jedan dodatan poticaj i zalog dobrog smjera i nastavka razvoja sredine u kojoj se nalazimo, istaknuo je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater