VINO, ULJE I TARTUFI

U VRHU JE SVE - VRHUNSKO Gastronomska avantura kao turistički projekt N.I.C.E. dobitnik je nacionalne godišnje nagrade "Simply the best 2021." u kategoriji putničkih agencija  

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVEKO
Novi turisticki program u sjevernoj Istri, N.I.C.E. - North Istrian Countryside Experience, (Snimila Gordana Čalić Šverko)

Novi turisticki program u sjevernoj Istri, N.I.C.E. - North Istrian Countryside Experience, (Snimila Gordana Čalić Šverko)


 Turistički projekt N.I.C.E. iz Vrhuvštine, nova ekskluzivna gastronomska avantura u sjevernoj Istri, turistička tura "s potpisom" koja traje sedam sati, dobitnik je nacionalne godišnje nagrade "Simply the best 2021." u kategoriji "Putnička agencija". Nagradu za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije, već tradicionalno, u nekoliko kategorija dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Okupljanje majstora

N.I.C.E. - North Istria Countryside Experience, rezultat je udruživanja sedam OPG-ova i poduzetnika s područja Vrhuvštine. Novi turistički projekt okupio je majstore proizvodnje pjenušca braću Grbac, obiteljsku tvrtku Karlić tartufi, malu obiteljsku destileriju OPG Jermaniš, Butoniga Nature koja se bavi organskim uzgojem povrća, obiteljsku vinariju OPG Sirotić Dario, Konobu Vrh te malu boutique agenciju "Istriana travel".

Umreženi u projekt, turistima otkrivaju tajnu vrhuvskog pjenušca, nude doživljaj lova na tartufe, degustaciju vina i domaćih rakija na bazi komovice te poljoprivrednih proizvoda s obronaka Butonige, donose priču o lozi terana staroj više od 150 godina i omogućavaju degustaciju domaćih tjestenina, a prije svega otkrivaju način života kakvog u ovom kutku Istre baštine stoljećima.

Vino, ulje i tartufi

- Jako smo radosni što su stručnjaci prepoznali kvalitetu, ali i timski duh, partnerstvo svih nas udruženih u ovaj turistički projekt, izjavila je Zdenka Majcan, vlasnica agencije "Istriana travel" koja ga je i kandidirala na natječaj za tradicionalnu godišnju nagradu za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu utemeljenu 2009. godine, a koju zajednički dodjeljuju krovna udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin.

U fokusu N.I.C.E. programa kvalitetna su domaća vina i pjenušci, ekstra djevičansko maslinovo ulje i najskuplja podzemna gljiva na svijetu - istarski bijeli tartuf. Namijenjen je za grupu od dva do osam, najviše petnaest gostiju, koji u pratnji lokalnog turističkog vodiča, uz osigurani prijevoz, imaju mogućnost obići šest punktova na Vrhuvštini, upoznati domaće ljude, rješavati zanimljive i jednostavne zadatke, primjerice začepiti bocu pjenušca, izvaditi tartuf tako da ga ne oštete ili pak pogoditi njegovu težinu, ubrati povrće u zadanom vremenu, a turistička tura završava ručkom u Konobi Vrh.

G. ČALIĆ ŠVERKO

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter