LABIN

U VINEŽU ĆE SE GRADITI NOVI DJEČJI VRTIĆ vrijedan gotovo šest milijuna kuna za 44 polaznika

Ukupna vrijednost projekta iznosi 5,9 milijuna kuna (s PDV-om) te će se novi Dječji vrtić Vinež graditi na parceli površine 8.500 kvadrata, s dvije vrtićke skupine, visine prizemlja, bruto površine 693 kvadrata uz sadržavanje svih potrebnih prostorija i vanjskih sadržaja sukladno Državnom pedagoškom standardu

| Autor: Branko BIOČIĆ
Simulacija budućeg novog vrtića u Vinežu

Simulacija budućeg novog vrtića u Vinežu


Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u utorak jednoglasno je podržana odluka za provedbu ulaganja u projekt izgradnje novog dječjeg vrtića u naselju Vinež, odnosno prijavu projekta na natječaj za provedbu Podmjere 7.4 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ provedba tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Natječaj je objavljen 7. lipnja, a objavila ga je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Naime, Grad Labin izvršio je sve pripremne radnje potrebne za prijavu na navedeni natječaj. Izrađeno je idejno rješenje na temelju kojeg su pribavljeni posebni uvjeti građenja i posebni uvjeti priključenja koje izdaju nadležna javno pravna tijela i temeljem kojih se izrađuje glavni projekt, izrađena je geodetska podloga kao i glavni projekt s troškovnikom radova koji sadrži i izjavu projektanta i glavnog projektanta da je glavni projekt izrađen u skladu s prostornim planom i drugim propisima, uvjetima i pravilima iz Zakona o gradnji. Za projekt izgradnje novog dječjeg vrtića već je podnesen i zahtjev za izdavanje građevinske dozvole nadležnom upravnom tijelu te je ishodovano mišljenje Upravnog odjela za održivi razvoj Istarske županije o potrebi provedbe procjene utjecaja zahvata na okoliš i/ili ocjene o potrebi procjene utjecaja zahvata na okoliš i/ili ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 5,9 milijuna kuna (s PDV-om) te će se novi Dječji vrtić Vinež graditi na parceli površine 8.500 kvadrata, s dvije vrtićke skupine, visine prizemlja, bruto površine 693 kvadrata uz sadržavanje svih potrebnih prostorija i vanjskih sadržaja sukladno Državnom pedagoškom standardu. Izgradnjom ovog objekta osigurao bi se kapacitet za 44 polaznika s mogućnošću proširivanja do maksimalnog kapaciteta od 160 polaznika.

Putem natječaja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na koju Grad Labin prijavljuje projekt izgradnje dječjeg vrtića, intenzitet potpore projektu kreće se od 80 do 100 posto, ovisno o razvrstavanju sukladno Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti. S obzirom da je Labin po stupnju razvijenosti razvrstan u VIII. skupinu, mogući intenzitet potpore za projekt gradnje vrtića iznosi do 80 posto% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini