SVETI PETAR U ŠUMI

U PLANU MODERNI SPORTSKI CENTAR: Supetarci će graditi Nacionalni centar pljočkanja s deset staza i rasvjetom

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Simulacija budućeg Nacionalniog centra pljočkanja i Sportskog centra

Simulacija budućeg Nacionalniog centra pljočkanja i Sportskog centra


Općina Sv. Petar u Šumi ove godine pokrenut će novi projekt "Uređenje sportskog centra Sv. Petar u Šumi" u postojećoj sportsko-rekreacijskoj zoni. Njime će se urediti kompleks postojećeg nogometnog stadiona, malonogometnog igrališta i cjelokupnog prostora u sklopu kojega će se urediti šest sportskih borilišta s pratećom komunalnom infrastrukturom, najavljuju iz supetarske općinske uprave.

Projekt se sastoji od više potprojekata koji uključuju uređenje fasade polivalentne zgrade, uređenje nogometnog stadiona s postavljanjem kontejnerskih svlačionica, izgradnjom dva parkirališta, malonogometnog igrališta s umjetnom travom, vanjskog fitnessa, dječjeg parka, skate parka i nacionalnog centra pljočkanja s rasvjetom i videonadzorom.

U sklopu nogometnog stadiona postavit će se panel ograda, vrata, prefabricirani kontejnerski objekti svlačionica s istočne strane stadiona, sanirati zidove ograde i tribina te rekonstruirati elektroinstalacije. Na prostoru sadašnjeg sportsko-rekreacijskog prostora uredit će se moderni sportski kompleks koji će se sastojati od više sportskih borilišta.

Izgradit će se potpuno novo malonogometno igralište s umjetnom travom standardnih dimenzija, tribinama i ogradom. Igralište će biti osvijetljeno LED rasvjetom za noćno korištenje. Skate park će se urediti na platou do malonogometnog igrališta na kojemu će biti postavljeno deset skate sprava iz koncepta "Rhino skatepark systems" i kao takav biti će jedinstven na području Istre.

Dječji park opremit će se i urediti na prostoru između skate parka i vanjskog fitnessa gdje će biti postavljene polivalentne sprave i igrala sa zaštitnom gumenom podlogom, kažu iz općinske uprave. Fitness park na otvorenom nastavlja se na dječji park i postavit će se do terase dvorane za tjelovježbu. U sklopu parka biti će postavljeno desetak sprava za tjelovježbu s hidrauličkim sustavom i sprave za street workout.

- Nacionalni centar pljočkanja izgradit će se na travnatom igralištu kojega su i dosada koristili supetarski pljočkari za treninge i natjecanja. U suradnji s Pljočkarskim savezom Hrvatske i Istarskim pljočkarskim savezom uredit će se "Nacionalni centar pljočkanja" s ciljem unapređivanja tradicijske pučke igre. Realizacija "centra pljočkanja" predstavlja i značajan doprinos u prezentaciji hrvatske kulturne baštine, poručuju iz općinske uprave.

Pljočkarski savez Hrvatske na godišnjoj skupštini dao je inicijativi jednoglasnu potporu. Centar će se sastojati od dva natjecateljska bloka, svaki s pet staza što će u konačnici biti deset staza. Sa sjeverne strane centra uredit će se mala tribina za rezervne igrače, prateće osoblje ekipe i gledatelje.

U sklopu centra biti će postavljeni prefarbicirani kontejneri za spremište i sanitarije, a uredit će se šetnica, hortikultura i prostor za druženje. Sukladno propozicijama postavit će se elektronski semafori s ostalim pomagalima, a sam centar će biti osvijetljen LED rasvjetom za noćno korištenje. Nakon realizacije projekta, Međunarodna asocijacija pljočkanja koja okuplja sportaše koji se bave pljočkanjem i sportovima bliskima pljočkanju s područja Europe imat će svoje sjedište u Svetom Petru u Šumi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater