Konstituirano vijeće

U Općinskom vijeću Brtonigle IDS prvi puta nema većinu SLIJEDE DOGOVORI OKO KOALICIJA

| Autor: Luka JELAVIĆ
Općinsko vijeće

Općinsko vijeće


Konstituirano je i Općinsko vijeće Brtonigle koje će u novom sazivu imati devet vijećnika, dva manje nego u prošlom mandatu. Građani su svojim glasovima odlučili da u Općinskom vijeću nitko nema većinu pa slijede dogovori oko eventualnih koalicija. Prema broju osvojenih mjesta, najveći gubitnik je IDS koji će u novom sazivu Vijeća imati četiri vijećnika, dok je u prošlom sazivu imao osam vijećnika (od ukupno 13 vijećnika), a IDS je izgubio i mjesto načelnika koje su građani namijenili nezavisnom Nešu Sinožiću.

Na ovim su izborima najviše dobile tri nezavisne liste grupe birača koje će imati pet vijećničkih mjesta. U takvom odnosu snaga, u novom Općinskom vijeću Općine Brtonigla su Igor Palčić, Doriano Labinjan, Paolo Klarić i Lorena Lubiana Belle (svi IDS), te nezavisni s kandidacijskih lista grupa birača Robi Škrinjar, Ivica Klarić, Željko Ružić, Elena Barnaba' i Gianni Spitz. Za predsjednika Općinskog vijeća izabran je najstariji vijećnik Željko Ružić kojemu je ovo sedmi mandat u Vijeću, odnosno u Općinsko vijeće nije biran samo na jednim izborima od 1993. godine. Njegov zamjenik u novom sazivu je također nezavisni Robi Škrinjar.

- Već smo se prije konstituirajuće sjednice dogovorili da će svi vijećnici nezavisnih lista grupa birača surađivati, bit ćemo u većinskoj koaliciji i, moram priznati, da sam zadovoljan što sam na kraju svoje lokalne političke karijere dočekao da IDS nema većinu u Općinskom vijeću. Na tome treba zahvaliti građanima cijelog općinskog područja koji su nam dali povjerenje, odnosno izglasali promjene, što ne smijemo izigrati. To se mora vidjeti i u radu Općinskog vijeća i općinske uprave. U tom cilju, to sam izrekao i nakon mog izbora, želim suradnju sa svima, na dobrobit svih građana, poručio je novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća Brtonigle Željko Ružić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum