PIĆAN

TVRTKA KOJA POSLUJE I U ISTRI: Rockwool je u Danskoj osvojio posebnu nagradu

Vremena kada je održivost značila samo priče o dobrim namjerama i floskule uredno umotane u zeleni i reciklirani papir na sreću su prošla. Sada se radi o postavljanju i postizanju ambicioznih ciljeva, kazao je Thomas Kähler, predsjednik Uprave Rockwool grupe

| Autor: Branko BIOČIĆ
Nagrada Rockwoolu

Nagrada Rockwoolu


Tvrtka Rockwool, koja ima tvornicu kamene vune i u općini Pićan, dobila je posebnu nagradu koju dodjeljuju Ernst &Young u Danskoj i danska gospodarska komora za dugoročno stvaranje vrijednosti tvrtkama koje se ističu na području održivosti. Nagarada se dodjeljuje tvrtkama s jasnim ambicijama da djeluju kao odgovorne tvrtke koje pozitivno utječu na održivu tranziciju i koje su pokazale i izvijestile o napretku u ispunjenju tih ambicija.

Jasne ambicije održivosti

- Ovom posebnom nagradom za dugoročno stvaranje vrijednosti želimo skrenuti pozornost i čestitati onima koji imaju rješenja. Želimo istaknuti tvrtke s jasnim ambicijama održivosti i koje imaju značajan, dokumentiran utjecaj. EY i Danska gospodarska komora smatraju da je Rockwool takva tvrtka, rekao je Jan C. Olsen, izvršni direktor EY-a u Danskoj.

Svečana dodjela nagrada održana je u Kopenhagenu, a nagradu je u ime tvrtke primio predsjednik Uprave Rockwool grupe Thomas Kähler.

- Vremena kada je održivost značila samo priče o dobrim namjerama i floskule uredno umotane u zeleni i reciklirani papir na sreću su prošla. Sada se radi o postavljanju i postizanju ambicioznih ciljeva, upravo onako kako to mi radimo kada izvještavamo o financijskim rezultatima, komentirao je Thomas Kähler prilikom primanja nagrade.

- Održivost je čvrsto integrirana u našu cjelokupnu poslovnu strategiju. Naš je pristup temeljen na činjenicama koje potvrđuju naše nastojanje da maksimiziramo pozitivan učinak naših proizvoda, uz minimiziranje negativnog utjecaja naše proizvodnje. Sve je to provjerljivo i dokumentirano. Trajno stvaranje dugoročne vrijednosti upravo je ono što želimo postići, stoga zahvaljujemo EY i Danskoj gospodarskoj komori što su prepoznali naše napore, prokomentirao je izvršni direktor Rockwool grupe Jens Birgersson.

Zeleni prijelaz

Nagrada je priznanje tvrtki Rockwool za doprinos u smanjenju utjecaja građevinskog sektora na klimu i za odlučno djelovanje da bi se ubrzao zeleni prijelaz. Rockwool je također zadovoljan što je bio finalist nagrade EY-a i Danske gospodarske komore u kategoriji inovacije u održivosti.

- Svi smo u našoj firmi ponosni da smo dio ove Grupe koja tako predano radi na održivom razvoju, a na dobrobit cijelog društva i budućih generacija, komentirao je nagradu Aleks Fonović, direktor tvornice kamene vune u Istri.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum