NA ČEKANJU

TOMMYJEVA NEKRETNINA U CENTRU ROVINJA Hladnjača će biti srušena do temelja, a na njenom mjestu izgradit će se novi objekt. ALI TEK ZA DVIJE GODINE

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Početkom sljedeće godine bit će raspisan natječaj za najbolje arhitektonsko-urbanističko rješenje, doznajemo od resornog gradskog pročelnika Ivana Begića

  

Točno prije godinu dana splitski trgovački lanac Tommy postao je vlasnik stare Mirnine hladnjače i dijela škvera u Rovinju. Za iznos od pet milijuna eura, nakon više neuspješnih pokušaja prodaje derutne građevine koja godinama nije imala pravu svrhu, odnosno koristila je tek lokanim turističkim vodičima kao podsjetnik na prošla vremena kad je bila zatvor, Tommy ju je preuzeo od koprivničke Podravke.

Što se događa sa starom hladnjačom, do kada će svojim izgledom narušavati imidž turističkog grada, te kada će se privesti novoj namjeni višekratno smo, ali bez rezultata pokušali saznati od novih vlasnika.

 Sastanak u Gradu

No, prema riječima gradskog pročelnika za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i izdavanje akata Ivana Begića, za idući tjedan zakazan je sastanak između predstavnika Grada i Tommyja.

- Nakon sastanka znat ćemo puno više, no ono što sada mogu reći je da će sljedeći važan korak biti raspisivanje natječaja za najbolje idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje, otkrio nam je Begić, te najavio da bi natječaj trebao raspisati već početkom sljedeće godine.

Prema mišljenju gradonačelnika Rovinja Marka Paliage, nema razloga i potrebe za brzanje.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini