NAGRADA "TURISTIČKE PATROLE"

SVETVINČENAT JE NAJBOLJA KONTINENTALNA DESTINACIJA 2021.!

Nagradu je načelniku Svetvinčenta Deanu Perkoviću uručila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, a ovom je istarskom mjestu prilikom glasanja dodijeljeno čak 95 bodova od mogućih sto * Perković je naglasio da ova nagrada nije priznanje samo Općini ili Turističkoj zajednici, već je nagrada svim vrijednim ljudima, ugostiteljima, iznajmljivačima, OPG-ovima, malim obrtima i poduzećima

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


U kaštelu Morosini-Grimani u Svetvinčentu danas je održana svečana dodjela nagrade "Turističke patrole“ Večernjeg lista prilikom koje je Svetvinčentu uručena nagrada za najbolju kontinentalnu destinaciju 2021. godine. Naime, ideja projekta "Turističke patrole" leži u otkrivanju potencijala manje poznatih odredišta kako bi se time dao dodatni zamah promociji hrvatskog turizma.

Nagradu je načelniku Svetvinčenta Deanu Perkoviću uručila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, a ovom je istarskom mjestu prilikom glasanja dodijeljeno čak 95 bodova od mogućih sto.

Dodjela nagrade

Dobar smjer

Brnjac je istaknula da je od 1975. godine, kada je osnovana "Turistička patrola", do današnjeg dana odabrano 29 destinacija na Jadranu i 16 destinacija na kontinentu.

"To je veliki uspjeh i možemo im čestitati što su čitateljima približili manje poznata turistička mjesta", istaknula je ministrica Brnjac. Osvrnula se i na uspjeh ovogodišnje sezone, kazavši da je od početka godine do polovine rujna u Hrvatskoj ostvareno 76 milijuna turističkih noćenja, odnosno oko 70 posto prometa iz istog razdoblja rekordne 2019. te da uz manje dolazaka, više noćenja i veću potrošnju Hrvatska ide u smjeru razvoja održivog turizma. Dodatni će se naglasak, kazala je, staviti na posebne oblike turizma poput zdravstvenog, kulturnog, sportskog turizma za koje su osigurana dodatna sredstva. Brnjac je podsjetila i da će od 1. listopada početi Mjesec hrvatskog turizma, u kojem će tijekom cijelog mjeseca domaći i strani gosti moći istražiti Hrvatsku i ostvariti brojne popuste, pa čak i do 50 posto, što uključuje povoljniji boravak kao i različite turističke ponude i usluge.

Načelnik Svetvinčenta rekao je da mu je čast što se ovogodišnja dodjela nagrade "Turistička patrola" održava "u našem malom mjestu bogate kulturne baštine".

Dodjela nagrade

- Informacija da je Svetvinčenat ovogodišnji šampion "Turističke patrole" na kontinentu učinila nas je iznimno ponosnima i potvrdila naša promišljanja da smo na pravom putu. Taj put nije bio ni lagan, ni kratak. Od mjesta devastirane kulturne baštine i jedne od najnerazvijenijih općina istarske županije početkom 90-ih došli smo do mjesta sa strukturiranim turističkim manifestacijama, s više od 432 visokokategorizirana smještajna objekta i 2.400 stalnih ležaja. Ovo je sada mjesto revitalizirane kulturne baštine koje ima sve veću enogastronomsku, outdoor i experience ponudu, kazao je Perković.

Naglasio je da ova nagrada nije priznanje samo Općini ili Turističkoj zajednici, već je nagrada svim vrijednim ljudima, ugostiteljima, iznajmljivačima, OPG-ovima, malim obrtima i poduzećima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini