UMAG

SVEČANO OBILJEŽENA 15. OBLJETNICA ŠKOLSKOG ŠPORTSKOG DRUŠTVA ISTARSKE ŽUPANIJE Posebno priznanje profesoru Antonu Malnaru

  Za izuzetan doprinos unapređenju školskog sporta na području Istarske županije županijska pročelnica Percan potom je uručila priznanja mentorima i još nekim društvima, a rad prof. Malnara posebno je izdvojen jer je predanim radom i entuzijazmom sa SŠD "Mate Balota" Poreč, ostvario velike uspjehe dovevši društvo u sam vrh hrvatskog školskog sporta sa osam zlatnih, tri srebrne i četeiri brončane medalje na državnim prvenstvima, a sudjelovali su i na tri svjetska prvenstva

| Autor:  Sanja BOSNIĆ
Percan i nagrađeni iz OŠ Marije i Line.jpg

Percan i nagrađeni iz OŠ Marije i Line.jpg


U školskoj sportskoj dvorani OŠ Marije i Line svečano je obilježena 15. obljetnica osnivanja Školskog športskog društva Istarske županije uz promociju monografije te godišnjaka društva. Hvalevrijednom obilježavanju jubileja prisustvovala je zamjenica župana Istarske županije Jessica Acquavita, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu IŽ Patricia Percan, glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog društva Ivan Dujić, dopredsjednica Upravnog odbora Školskog športskog društva IŽ Julija Štemberga, tajnik društva Franjo Ivanišević i domaćin, pročelnik Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Umaga Slaviša Šmalc.

Nagrađene srednje škole

Pozdravima dobrodošlice obratili su se Sanja Zakinja, ravnateljica OŠ Marije i Line, pročelnik Šmalc i dopredsjednica Štemberga. Uslijedio je kulturno-umjetnički program u izvedbi učenika umaške škole u kojem su nastupali Barbara Jeger i Andreas Zoranda, Tajra Koljesnikov i Ema Palić. Potom su, u duhu sportske priredbe, mali umaški gimnastičari pod vodstvom profesora Dražena Lekšana, izveli vješto i spretno gimnastičke „akrobacije“ kojim su zadivili prisutne. Bio je to uvod u svečani program proslave.

Tajnik društva Franjo Ivanišević predstavio je monografiju koja prati rad i razvoj ŠSD IŽ kroz proteklih 15 godina. Paralelno s odvijanjem svečanosti, kao filmska kulisa, prikazan je i dokumentarni film o školskom sportu u županiji, rad autora, novinara Branka Biočića i snimatelja Bojana Prusca.

Uslijedio je protokol dodjele nagrada, odnosno priznanja najistaknutijim školskim sportskim društvima regije i pojedincima prema utvrđenim kategorijama koji su ostvarili zapažene rezultate.

Uz čestitke i pohvale, posebna priznanja ŠSD IŽ uručila je zamjenica Acquavita društvima srednjih škola, za iznimna postignuća i promociju županijskog školskog sporta. Tako su za rezultate na državnim prvenstvima školskih sportskih društava srednjih škola RH nagrađeni: ŠSD "Mate Balota“ istoimene srednje škole iz Poreča za osvojenih 8 zlatnih, 3 srebrne i 4 brončane medalje; ŠSD "Gimnazijalac" pulske Gimnazije za osvojene 2 zlatne, 5 srebrnih i 6 brončanih medalja; ŠSD "Mladost", odnosno od 24. svibnja 2021. "Zvane" Srednje škole Zvane Črnje iz Rovinja za osvojenih 6 zlatnih, 2 srebrne i 3 brončane medalje; ŠSD "Lipa" pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu za osvojene zlatne i brončane medalje, kao i za srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u futsalu za mladiće; ŠSD "Srednjoškolac" Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin za osvojene zlatne i 3 brončane medalje; ŠSD "Tehničar" Tehničke škole Pula za osvojenu zlatnu i srebrnu medalju; ŠSD "Ad astra" Talijanske srednje škole Rovinj za osvojenu zlatnu medalju; ŠSD "Ekonomist" Ekonomske škole Pula za osvojenu srebrnu i dvije brončane medalje te ŠSD "Duga" Srednje škole Mate Blažine Labin za osvojenu brončanu medalju na državnim prvenstvima ŠSD srednjih škola RH.

Nagrađeni osnovnoškolci

Posebna priznanja dodijeljena su i društvima osnovnih škola, a čija rezultati dokazuju iznimno postignuće i promociju županijskog školskog sporta. Nagrade su im uručili pročelnici Percan i Šmalc. Dodijeljena su ŠSD-u "Mladost" iz OŠ Vladimira Nazora Pazin za osvojenih 2 zlatne, 9 srebrnih i 8 brončanih medalja na državnim prvenstvima ŠSD osnovnih škola RH; ŠSD "Mladost" iz OŠ Marije i Line Umag za osvojene 3 zlatne i brončane medalje; ŠSD "Vrsar-Funtana" iz OŠ Vladimira Nazora, Vrsar za osvojene 3 zlatne medalje i srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu osnovnih škola za djevojčice u odbojci; ŠSD "Bumbi" iz OŠ Vodnjan za osvojene 2 zlatne i srebrne medalje; ŠSD „Veli vrh“ istoimene pulske osnovne škole za osvojene zlatne i srebrne medalje; ŠSD „Galeb“ iz OŠ Jurja Dobrile Rovinj za osvojene 4 srebrne medalje; ŠSD "Pinguente" iz OŠ „Vazmoslav Gržalja“ Buzet za osvojene 2 srebrne medalje; ŠSD „Polet“ iz OŠ Mate Balota Buje za osvojene srebrne i brončane medalje; ŠSD „Val“ iz OŠ Vladimira Nazora Rovinj za osvojene srebrne i brončane medalje na državnim prvenstvima; ŠSD „Šijana“ iz istoimene pulske škole za osvojenu zlatnu medalju; ŠSD „Sveti Lovreč“ iz OŠ Joakima Rakovca iz Svetog Lovreča za osvojenu srebrnu medalju; ŠSD "Poreč" iz OŠ Poreč također za osvojenu srebrnu medalju; ŠSD „Vidikovac“ iz OŠ Vidikovac Pula za osvojenu srebrnu medalju; ŠSD "Veruda" iz OŠ Veruda Pula također za osvojenu srebrnu medalju na državnim prvenstvima, dok je ŠSD "Dvigrad" iz OŠ Petra Studenca Kanfanar nagrađeno za osvojenu brončanu medalju na državnim prvenstvima.

Nagrađeni mentori

Za izuzetan doprinos unapređenju školskog sporta na području Istarske županije županijska pročelnica Percan potom je uručila priznanja mentorima i još nekim društvima, od kojih je posebno izdvojen rad profesora Antona Malnara koji je predanim radom i entuzijazmom sa SŠD "Mate Balota" Poreč, ostvario velike uspjehe dovevši društvo u sam vrh hrvatskog školskog sporta sa osam zlatnih, tri srebrne i četeiri brončane medalje na državnim prvenstvima, a sudjelovali su i na tri svjetska prvenstva. Svojim je radom izuzetno doprinio u djelovanju ŠSD IŽ i organizaciji županijskih prvenstva školskih sportskih društava. Bio je i njegov dopredsjednik.

Priznanja su još otišla u ruke profesora Vedrana Biočića, Milana Buretića, Tatjane Šipalo, Aleksandra Gadžića i Ervina Kiršića te ŠSD "San Servolo" iz Talijanske osnovne škole "Edmondo de amicis" iz Buja, ŠSD „Galileo Galilei“ iz TOŠ-a „Galileo Galilei“ Umag te ŠSD „Medulin“ iz OŠ dr. Mate Demarina Medulin.

Na ovom velikom prazniku sporta mladih Istarske županije svima je čestitao i zahvalio glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog društva Dujić istaknuvši, između ostaloga, nesagledivi značaj bavljenja sportom za zdravlje mladih i stjecanje socijalnih vještina, kao i za svekoliku dobrobit cijele zajednice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter