spasili ga volonteri

Stravična okrutnost u Pomeru, mještani u šoku: TKO JE UMILJATOM PSIĆU PUCAO U GLAVU?

| Autor: Borka PETROVIĆ

Glad i strah dotjerali su ga ispred butige gdje su ga djeca i dobre duše nekoliko dana hranili

Ne postoji kolektivna krivnja i ne može se sve Pomerce staviti u isti koš, no ukoliko mjesto nastavi šutjeti postavlja se pitanje kakvi ljudi u njemu žive. Nitko ništa nije vidio, nitko ne zna tko je štenetu, koje se danima zadržavalo ispred mjesne trgovine, pucao u glavu. Da, pucao! I to ne iz zračnice, već iz vatrenog oružja.

Iza ovih nekoliko redaka skriva se strašna priča, kakvima volonteri udruga za zaštitu životinja stalno svjedoče - psi se ubijaju, sakate, štenci bacaju u kontejnere poput smeća... I ovoga je puta, kako to često biva, nepoznat netko neželjenog psića izbacio usred mjesta, valjda da se sam snađe.

Glad i strah dotjerali su ga ispred butige gdje su ga djeca i dobre duše nekoliko dana hranili. Stajao je ondje za kišnih dana, tražeći samilost i koju koricu kruha, veselo mašući repićem na svaki pogled koji mu je upućen.

U jednom trenutku njegova je fotografija objavljena na društvenim mrežama, tražio mu se udomitelj ili privremeni smještaj kako ne bi stradao.

Pojavila se informacija da ga je sklonila jedna mlada obitelj i tu je potraga za pomoć, nažalost, stala. No, nesretnik se ponovo pojavio pred trgovinom, jedinim mjestom za kojega je znao, ovoga puta otečenog i krvavog lica.

Što se u međuvremenu dogodilo vjerojatno nećemo nikada doznati - je li obitelji ubrzo dosadio pa su ga izbacili, je li sam pobjegao čekajući da se "vlasnik" koji ga je napustio vrati po njega?

Ubrzo su ga preuzeli volonteri udruge "Snoopy" i odveli do veterinara, a ono što je na prvi pogled izgledalo kao šut, udarac nogom, dobilo je još strašniju dimenziju.

Rendgen je pokazao da je mali Fox, kako su ga nazvali, upucan u glavu iz neposredne blizine. Kost oka je smrskana u bezbroj komadića, vilica odvaljena.

Metak se raspao u 30-ak komada od kojih je najveći završio u vratu. Očni živac mu je oštećen i pitanje je hoće li uopće preživjeti. Svi Pomerci trebali bi se upitati - tko je u stanju napraviti ovako zlodjelo? Danas je pucao u psa, sutra će možda u susjedu, dijete… Mislite i dalje da treba šutjeti?

Na kraju, pohvaliti treba i one koji su odmah reagirali i pomogli - pojedince, volontere udruge ali i vijećnike Mjesnog odbora Pomer, kojima je želja da se krivac pronađe te Općinu Medulin koja će pokriti nužne veterinarske troškove njegove operacije i liječenja.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater