POREČ

Stožer za civilnu zaštitu spreman za najavljeno pogoršanje vremena


Na inicijativu gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića, u Maloj vijećnici Grada Poreča-Parenzo danas su se sastali članovi porečkog stožera za civilnu zaštitu kako bi se informirali o radu dežurnih službi ususret najavljenom pogoršanju vremena.

- Sazvao sam ovaj sastanak kako bismo se informirali i organizacijski uskladili. Vjerujem da porečke službe, kao i uvijek do sada, rade svoj posao na visini zadatka i da najavljeno zahladnjenje neće prouzročiti previše problema, uvodno je rekao gradonačelnik, kojem se na sastanku pridružio i njegov zamjenik Elio Štifanić.

Načelnik Stožera civilne zaštite, ujedno i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Poreč Denis Matošević istaknuo je kako su sve službe i operativne snage Stožera u stanju pripravnosti te će rješavati situacije po potrebi i dojavi. Potvrdili su to svi sudionici današnje sjednice – Denis Stipanov iz Civilne zaštite Vatrogasne zajednice Istarske županije, Krunoslav Marin iz Policijske postaje Poreč, Mladen Kiković iz Državnog ureda za zaštitu i spašavanje, umjesto Vesne Janko Finderle Igor Ostojić u ime Gradskog društva Crvenog križa, Mladen Nikšić iz Hrvatske gorske službe spašavanja, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav Marino Poropat, Danijel Banić iz Istarskog Vodovoda, Milan Laković iz Usluge Poreč, Serđo Rakovac u ime Grada Poreča te Azeglio Picco iz HEP-a.

Stožer civilne zaštite Grada Poreča –Parenzo preporučuje svim građanima dodatan oprez za vrijeme najavljenog zahladnjenja:

- boravite što manje na otvorenom ili u zatvorenom prostoru bez grijanja,

- prije izlaska na otvoreno slojevito obucite dovoljno toplu odjeću i obuću, i ne zaboravite zaštititi glavu i šake,

- ne izlazite na led na zaleđenim vodenim površinama zbog opasnosti od klizanja i mogućih posljedica pri padu,

- u prostorijama koje nisu grijane, prije nastupa jake zime ispustite vodu iz vodovodnih cijevi, spremnika ili grijača vode te sustava centralnog grijanja koji nisu u funkciji,

- zaštitite vodomjere od hladnoće zbog mogućnosti pucanja.

Stožer poziva vozače da, kada su na snazi zimski uvjet,i obavezno koriste zimsku opremu koja je i zakonska obaveza. Vozači trebaju temeljito očistiti snijeg i led sa svog vozila prije uključivanja u promet, uz obavezno korištenje zimske opreme na vozilu.

Ukoliko ste zbog obilnih snježnih padalina i neočišćenih putova ostali izolirani, a u hitnoj ste situaciji (slučaj potrebe liječničke, ili veterinarske pomoći, bolničkog liječenja, opskrbe neophodnim namirnicama, ili energentima i slično) nazovite broj 112 s kojeg će se usklađivati pružanje potrebne pomoći.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini