vremenska prognoza

PRVI ZIMSKI UDAR Stiže obilna kiša i jugo, a zatim ...

| Autor: Glas Istre
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Još danas uživat ćemo u lijepom jesenskom vremenu kojeg obilježava prekrasna vedrina i pregršt sunčanog vremena. Već sutra slijedi pogoršanje, odnosno naoblačenje uz mjestimičnu kišu, naročito u drugom dijelu dana kada može i zagrmjeti, piše Istramet

Vrlo nestabilno vrijeme uz čestu kišu, pljuskove i grmljavinu zadržat će se sve do početka idućeg tjedna, a ukupna suma oborina mjestimice na Jadranu i u predjelima uz Jadran mogla bi prijeći 100 mm. Puhat će uglavnom južni i jugozapadni vjetar, a povremeno će biti i zapadnjaka.

Glavnina pogoršanja vremena stiže krajem nedjelje kada očekujemo hladnu frontu uz produbljivanje ciklone u Genovskom zaljevu. Već za vikend snijega će biti u gorskim predjelima Slovenije, dok će u Alpama biti obilnih količina.

S daljnjim zahladnjenjem krajem nedjelje snijeg će pasti i u Gorskom kotaru te vrlo vjerojatno i u istarskom gorju, odnosno na Učki i Ćićariji. Ipak, riječ je o prognozi koja izlazi iz okvira 3 dana, stoga će se projekcije još mijenjati, naročito po pitanju oborina. Međutim, izraženo zahladnjenje nas očekuje.

Nakon studenoga kojeg je obilježilo toplije vrijeme od prosjeka, sam kraj mjeseca donosi nam pravi zimski udar sa snijegom u gorju, ali pahulje možda zalepršaju i u nižem području. Hladnije vrijeme i snijeg očekuje i velik dio Europe, a naročito obilne količine pasti će na Pirenejima i u zapadnim Alpama.

Kao što možemo vidjeti na modelima po pitanju snijega dobro “stoji” i nizinski dio Njemačke. Zima stiže! (P.R./IM).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom