NESPORAZUM ILI NEŠTO GORE?

ŠTINJAN: Rekli su im da ne mogu sjediti u pečenjari jer je dijete isprljalo zid. Vlasnik ispričao drugu stranu priče i kaže da je kriva majka

| Autor: Mirjana Vermezović Ivanović
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


"To nije u redu, takvo bahato ponašanje, to je neljudski", kazala nam je Suzana Mogorović, majka djeteta s poteškoćama u razvoju, nezadovoljna "tretmanom" vlasnika i radnika pečenjare Campo u Štinjanu čiji su bili redoviti gosti. Šokirana ponašanjem osoblja, odlučila je svoje iskustvo podijeliti s čitateljima našeg lista.

- Rekli su nam da izađemo jer je dijete s poteškoćama isprljalo zid. Dijete jede rukama, sjedilo je pored zida. Rekli su 'ne možete više tu sjediti'. Kad je dijete za našeg ranijeg posjeta restoranu čupkalo travu u dvorištu, gazda je rekao - alo momak. Osjećamo se manje vrijedno zbog takvog ponašanja, kaže ogorčena majka. Dodaje da su bili česti gosti ovog restorana i da naručivali mesne plate, salate i druga jela.

Suvlasnik Campa Ivan Macuka prenio nam je ponešto drugačiju priču.

- Naš prvi doticaj s djetetom bio je dok je ono sjedilo vani u čupalo travu i biljke. Ja sam samo pitao - što to radiš?. Pa znate on je bolestan, odgovorila mi je žena koja ga je čuvala. Sve OK, ali niste vi, znači to dijete se čuva. Kad su drugi put došli, smjestili su dijete unutar restorana, uz zid. Dijete je kompletno isprljalo zid masnim rukama - opet, nije krivo dite, nego roditelj. Pa san zva pitura koji je to sanira. Pa su došli drugi put pa se opet to desilo. I onda nakon tri, četiri puta rekao sam osoblju da zamole goste kad opet dođu da sjednu van na terasu. Znači, niman ja protiv dice, nanke trunke. Mi smo dali domu za nezbrinutu djecu 'x' puta donacije tako da ja niman nikad ništa protiv dice, nego protiv neodgovornih roditelja. Ona njega stavi u ćošak i onda jede mirne duše i uopće ne gleda ča on dela. Samo to je, objašnjava Macuka.

Mogorović, međutim, veli da je zid 'umazan' i da ga vlasnik nije farbao.

- To je mali ćošak. Toliko sam okupirana da nisam obratila pažnju. Da sam vidjela, platila bih štetu i ispričala se. Konobarica je bahato rekla da izađemo. Dijete se bacilo na pod i počelo vrištati. Takav čin prema djetetu me jako uvrijedio, pogodilo me strašno.

To je jako ranjiva skupina. Dijete s poteškoćama ne bira da se rodi s poteškoćama, niti roditelj bira dijete s poteškoćama. Meni je to prebolno, ali našli smo mi drugu pečenjaru, kaže Mogorović.

Na pitanje je li se moglo iznaći rješenje, Macuka odgovara da je Mogorović inzistirala da se gosti "dignu s mjesta jer da je to njeno mjesto".

- Oni su se digli, nije im bilo jasno o čemu se radi. Ja ću dici dati sve, ali mislim da nije u redu da uništavaju. I vama kad bi niki doša doma biste rekli - ma čekajte malo. Taj zid nije bio malo isprljan, nego je kompletan sav u masti bija, ja imam slike. Znači ni to da je taka zid, imam sve dokaze. Gospođa čuva to dite - nikako. Žao mi je da je to pošlo toliko daleko: mogli su sjesti vani i sve bi bilo mirno. Međutim, odbili su i otišli iz restorana, kaže Macuka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater