TEMATSKA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA POREČA O PRODAJI STAROG NOGOMETNOG IGRALIŠTA

Stari Jadran izazvao brojne polemike i prijepore


Tematska sjednica Gradskog vijeća Poreča o prodaji starog nogometnog igrališta Jadran sazvana je za 31. siječnja u 18 sati. To su najavili početkom godine oporbenjaci iz porečkog HNS-a koji su na presici za medije objavili da su skupili šest potpisa, te, ako što poslovnik o radu vijeća predviđa, s tim brojem potpisa zatražili sazivanje tematske sjednice vijeća o ovoj temi koja je krajem prošle godine izazvala brojne polemike i prijepore unutar vladajuće stranke i oporbe.

Poništen natječaj

Upravo zbog Starog Jadrana na zadnjoj je lanjskoj sjednici Vijeća ostavku na funkcije predsjednika vijeća i komisije za prodaju gradske imovine velike vrijednosti podnio Dean Pauletić (IDS). Na toj je sjednici ujedno i poništen natječaj za prodaju strog nogometnog igrališta na atraktivnoj parceli u centru grada, čemu su prethodila brojna medijska prepucavanja. Oporba je u svojim medijskim istupima optužila IDS da su problemi s natječajem za prodaju te vrijedne nekretnine nastali zbog unutarnjih sukoba te stranke, odnosno da se namjeravalo pogodovati jednom od dvaju ponuditelja. A lavinu događanja pokrenulo je anonimno pismo koje je medijima predao na presici nezavisni vijećnik Maurizio Zennaro u kojem se upravo Pauletića optužilo da želi pogodovati firmi koja je ponudila višu cijenu, ali nije imala valjanu bankovnu garanciju, što je kasnije Pauletić osporio u svom obraćanju javnosti.

Podsjetimo, početkom prosinca se počelo govoriti o, kako je onomad rečeno, netransparentnom natječaju na kojem su se za kupnju Starog Jadrana javile tvrtke Viking Mrak iz Rijeke koja je ponudila 26 milijuna kuna i J. M. iz Medulina koja je ponudila 24 milijuna kuna. Uslijedila je već spomenuta presica Zennara koji je tražio raspuštanje komisije, a onda i Pauletićevo reagiranje u kojem je za kašnjenje s natječajem optužio gradske službe na čelu s pročelnikom Đulijanom Petrovićem. Pauletić je tad ustvrdio da je u zauzvrat za napad na njega i na komisiju Zennaru obećana visoka funkcija u budućoj osnovnoj školi Finida. Nakon višednevnog polemiziranja po medijima komisija je Vijeću predložila poništenje natječaja, a tome su se pridružili i SDP i HNS koji su javno optužili IDS da zbog njihovih unutarnjih nesuglasica stradavaju važni gradski projekti kojima bi dobro došao novac od prodaje Starog Jadrana.

Gradski stanovi za mlade obitelji

SDP je tad predložio i da se projekt prenamijeni i da se na Starom Jadranu izgrade gradski stanovi za mlade obitelji. Na kraju godine održana je turbulentna zadnja sjednica Vijeća na kojoj je Pauletić dao ostavku na spomenute funkcije i poništen je natječaj. Zatim su HNS-ovci na presici početkom godine istaknuli da nisu dobili sve relevantne informacije o tijeku natječaja, odnosno da ih je bilo premalo, pa stoga očekuju više detalja na tematskoj sjednici 31. prosinca.

Na toj će sjednici osim vijećničkih pitanja i rasprave o Starom Jadranu biti riječi i o suglasnosti na izmjene i dopune statuta Osnovne škole Poreč te će se opozvati stari, odnosno imenovati novi članovi Nadzornog odbora gradske tvrtke Stan.

K tome, najavio je jučer gradonačelnik Loris Peršurić, iako to nije na dnevnom redu, vjerojatno će se izabrati i novi predsjednik vijeća (trenutno je v. d. HSU-ovac Mario Ritoša), koji će postati i novi predsjednik komisije za prodaju gradske imovine velike vrijednosti. (T. KOCIJANČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater