Otjerani s Centinere

SMRAD NAŠ SVAGDAŠNJI: Bezbrižno lješkarenje na moru u Banjolama pretvorilo se u bijeg od smrada fekalija

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Ogorčeni kupači koji su se kupali na njima omiljenoj obiteljskoj plaži u uvali Centinere u Banjolama zajedno s djecom morali su, unatrag nekoliko dana u prijepodnevnim satima, otići s mora zbog neugodnog smrada fekalija. Iako su priznali da nisu vidjeli onečišćenje mora, kažu da je smrad dopirao baš sa plaže i da je bio toliko neugodan i intenzivan da su bili prisiljeni otići. Tragom njihove dojave krenuli smo provjeriti je li moguće da je negdje na području uvale došlo do izlijevanja fekalija u more, no nije se radilo o tome. Naišli smo na djelatnike Albaneža d.o.o. Medulin koji su morali servisirati pumpnu stanicu, a ona se nalazi tek koji metar od spomenute plaže. 

Nije prijavljeno onečišćenje

Kako nam je potvrdio i sam direktor medulinskog komunalnog poduzeća Albanež Edo Krajcar, prilikom servisiranja mogli su se osjetiti neugodni mirisi, no nema govora o ikakvom izlijevanju fekalija u more ili u blizini plaže.

Ipak, na internet stranicama na kojima se može pratiti kakvoća mora zabilježene su dvije prijave na iznenadno onečišćenje mora, 19. i 20. kolovoza. I opet onečišćenje mora nije utvrđeno, ali je kvaliteta mora na plaži ocijenjena ocjenom "dobar" a ne "izvrsno", te je voda poslana na daljnju analizu. Općina Medulin i Albanež pak kažu da nisu ove godine zaprimili niti jednu prijavu za onečišćenje mora kod Centinere u Banjolama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter