NAJNOVIJEPRISUSTVOVALO 90 ČLANOVA

Skupština i druženje članova SUH-a Umag: BOGATA AKTIVNOST UMAŠKIH UMIROVLJENIKA

| Autor: Mirjan RIMANIĆ
Anton Pertot s novim brojem biltena Podružnice SUH-a Umag

Podružnica sindikata umirovljenika Umag održala je redovnu skupštinu prigodnim druženjem u Motovunu. Skupštini je prisustvovalo 90 članova, a uvodno je predsjednik podružnice Anton Pertot pozdravio prisutne i u svom izvješću podsjetio na aktivnostima i protekloj godini.

Zahtjevi umirovljenika

Pohvalio je angažman Središnjice u Zagrebu i županijskog povjerenstva usmjeren prema poboljšanju statusa umirovljenika, posebno je istaknuo prijedlog za uvađanje novog modela usklađivanja mirovina, kao i niz drugih umirovljeničkih zahtjeva, koje Vlada na žalost nije prihvatila.

- Naša podružnica je u okviru svojih organizacijskih i financijskih mogućnosti ostvarila niz uspješnih akcija u pružanju pomoći svojem članstvu ili drugim starijim osobama. Tako već dugi niz godina vodimo poslove oko kolektivnog osiguranja članova, kao i pomoć u rješavanju i ažuriranju podataka za korisnike talijanske mirovine, uz dobru suradnju s IMPS-om iz Trsta te njihovom službom u Rijeci, rekao je Pertot.

Tijekom protekle godine, podsjetio je, umaška podružnica SUH-a održa je niz susreta te organizirala izlete i boravak u toplicama za svoje članove, a uz to Umag je bio domaćini 20. susreta s članovima pobratimljene organizacije sindikata SPICGL Domio - Trst. S ogrankom sindikata Istraturist - Plava Laguna Podružnica je nastavila uspješnu suradnju, a na tom je tragu održano druženje prilikom ispraćaja 2018 godine, kojem je Istraturist - Plava Laguna bio pokrovitelji.

Skromne donacije

Tijekom godine umirovljenici su se uključili i u humanitarnu akciju grada Umaga "Dobro srce Umažana" i prema svojim mogućnostima uplatili skromne donacije. Posjećivali su i korisnike Doma za starije i nemoćne u Umagu darujući im higijenske potrepštine i voće, ali i družili se s njima, jer više se puta pokazalo kako su druženje i prijateljski razgovor starijim, nemoćnim i usamljenim osobama potrebniji od materijalne pomoći. Stoga su članovi umaške podružnice SUH-a prilikom novogodišnjih praznika obišli starije i bolesne članove u njihovim domovima i družili se s njima jer je većini potreban upravo prijateljski razgovor, a naročito onima koji žive sami.

Od bogatih aktivnosti koje je lani provela Podružnica, Pertot je istaknuo sudjelovanje na Sportskim igrama SUH-a Istarske županije na kojima su ostvareni odlični rezultati. Ekipa umaške podružnice SUH-a osvojila je prvo mjesto u ukupnom plasmanu. Osvojivši šest pehara natjecatelji su se, puni radosti što još uvijek imaju volje i sportske snage, vratili u Umag. Predsjednik Pertot je na kraju dodao kako je pred podružnicom predizborna godina, te kako treba raditi na osvježenju rukovodstva što, ističe, nije lagani zadatak, stoga je zatražio angažman svih članova. Sudionicima Skupštine uručen je godišnji Bilten, koji obuhvaća cjelokupne aktivnosti podružnice tijekom minule godine s planovima za ovu godinu.

Nakon skupštine nastavljeno je druženje uz veselu glazbu koja je mamila na ples. Pokazalo se kako se i ljudi u mirovini mogu lijepo zabavljati i da životna dob nije presudna, a za opuštanje i ugodno druženje treba samo malo dobre volje.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam