NAJNOVIJEKAŠTELIR-LABINCI

Sjednica Općinskog vijeća: Za Dan općine nakon 12 godina i OPĆINSKA PRIZNANJA

Radovi na cesti kroz Labince gotova do konca ožujka (Arhiva)

Donijeta je i odluka o pokretanju postupka izrade projektne dokumentacije za novi dječji vrtić u Labincima, s kapacitetom za dvije vrtićke te jednu jasličku skupinu. Namjera je da se sva dokumentacija zgotovi do početka ljeta, kako bi se projekt vrtića zatim mogao kandidirati na natječaje koji će se otvoriti do kraja godine

Nakon dvanaest godina, Općina Kaštelir-Labinci ponovno će dodjeljivati godišnja općinska priznanja, pa je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća odlučeno da se raspiše javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu općinske povelje i dviju općinskih plaketa. Povelja je najveće općinsko priznanje a predviđeno je da se ona dodjeljuje zaslužnim institucijama odnosno pravnim osobama, dok će se plakete dodjeljivati zaslužnim pojedincima. Rok za podnošenje prijedloga je 1. ožujka, a priznanja će se dodijeliti na svečanosti u povodu Dana općine, 28. travnja.

Morat će otpisati zastarjele dugove

Donijeta je i odluka o pokretanju postupka izrade projektne dokumentacije za novi dječji vrtić u Labincima, s kapacitetom za dvije vrtićke te jednu jasličku skupinu. Namjera je da se sva dokumentacija zgotovi do početka ljeta, kako bi se projekt vrtića zatim mogao kandidirati na natječaje koji će se otvoriti do kraja godine.

Odlukom o otpisu zastarjelih i sporno naplativih dugovanja, Općina Kaštelir-Labinci ostala je bez dvjestotinjak tisuća kuna. Više od polovice tog iznosa je nenaplaćeni porez na kuće za odmor, 86.000 kuna odnosilo se na nenaplaćeni porez na tvrtku a 5.500 kuna nenaplaćeni je porez na potrošnju. Sva ta dugovanja potječu iz vremena do 2010. godine do kada je za ubiranje općinskih poreza bila nadležna Porezna uprava, a nemoguće ih je naplatiti zbog zastare ili zbog pravnog nestanka dužnika.

U aktualnom satu vijećnika Ivicu Sinčića (NL) zanimalo je kada će se nabaviti novi kontejneri za smeće, pa je načelnik Enio Jugovac prenio najavu porečke Usluge da će u ožujku biti kompletirani "zeleni otoci", te domaćinstvima podijeljeni novi kontejneri i tri vrste kanti za selektirani otpad. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Webcams provided by webcams.travel add a webcam