Upućeno istarskom stožeru

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije: Tražimo da i odgajatelji u predškolskim ustanovama budu na prioritetnoj listi za cijepljenje protiv korone

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Prema našim informacijama (ako su točne), za razliku od zdravstvenih radnika i radnika u ustanovama socijalne skrbi, odgajatelji u predškolskim ustanovama nisu na listi onih koji bi prioritetno trebali biti cijepljeni.

Slobodni smo ocijeniti da to nije dobro i nije u interesu zaštite zajednice od širenja bolesti. Radnici predškolskih ustanova, a posebice odgajatelji iskazuju nam svoju zabrinutost jer su u stalnom, dnevnom kontaktu s djecom – populacijom koja je često asimptomatična, ali moguće prenosi virus.

Usprkos organizacijskim mjerama distance i mjerama preventive koje se provode u vrtićima, zbog raznih nepredviđenih situacija, odgajatelji često moraju kontaktirati i s roditeljima, čime se dodatno izlažu riziku zaraze.

Slijedom navedenog, molimo da se na listu ljudi koji će se prioritetno cijepiti, naravno, kao i drugi, na dobrovoljnoj osnovi, uvrste i radnici predškolskih ustanova, posebice odgajatelji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of