STANOVI ZA POLICAJCE

Šef istarske policije Klabot: Ovime ćemo riješiti naš glavni problem - ODLAZAK DJELATNIKA IZ POLICIJSKE SLUŽBE


Rovinj, Umag, Poreč, Pula i Medulin sufinanciraju stanove za policijske službenike

Policajci koji u našu upravu dolaze raditi iz drugih krajeva Hrvatske mahom traže premještaj, jer zbog visokih troškova života ne mogu sebi i svojim obiteljima priuštiti dostojan život. S druge strane, lokalno stanovništvo nije dovoljno zainteresirano za rad u policiji

Brojni policijski službenici u Istarskoj županiji uskoro će riješiti svoje stambene probleme. U nekoliko istarskih gradova i općina – Poreču, Umagu, Puli i Medulinu – lokalna samouprava sufinancirati će njihov smještaj, dok se u Rovinju, u dogovoru grada, županije i nadležnog ministarstva preuređuje stambeni prostor za potrebe policajaca koji su u Istru stigli iz drugih dijelova zemlje, ponajviše iz Slavonije.

U policiji su iznimno zadovoljni postignutim rješenjem za pomoć njihovim službenicima i potpisanim sporazumima Ministarstva unutarnjih poslova i spomenutih gradova, te županije, koje su prije nekoliko dana potpisali ministar Davor Božinović i prvi ljudi lokalne samouprave.

„Potpisivanje ovih sporazuma rezultat je nastojanja Ministarstva unutarnjih poslova da policijskim službenicima osigura sve uvjete kako bi mogli što bolje obavljati svoj policijski posao. Cilj nam je policijskim službenicima osigurati dostojan život, kako bi, neopterećeni privatnim problemima, mogli uspješno i predano obavljati ovaj odgovoran posao,” kaže Alen Klabot, načelnik Policijske uprave istarske i ističe važnost postignutog dogovora vrijednog 1,27 milijuna kuna kojim se rješava stambeno pitanje za više od stotinu policijskih službenika. Načelnik istarske policije Alen Klabot naglašava da se na taj način smanjuje glavni problem u radu policije – odlazak djelatnika iz policijske službe.

„Naime, u PU istarskoj prisutan je odljev kadrova,” kaže načelnik Klabot i objašnjava: „Policajci koji u našu upravu dolaze raditi iz drugih krajeva Hrvatske mahom traže premještaj, jer zbog visokih troškova života ne mogu sebi i svojim obiteljima priuštiti dostojan život. S druge strane, lokalno stanovništvo nije dovoljno zainteresirano za rad u policiji. Iako Ministarstvo unutarnjih poslova konstantno radi na poboljšanju materijalno-statusnih pitanja policijskih službenika pa tako i na povećanju plaća, u Istri kao izrazito turistički orijentiranom području, teško je naći smještaj po povoljnim uvjetima i koji je slobodan tijekom cijele godine. Stoga je Policijska uprava istarska uz potporu Ministarstva početkom godine krenula u pregovore s gradovima i općinama kako bi se dogovorilo sufinanciranje troškova stanovanja policijskih službenika.” (Dubravko GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom