ŠVICARCI INVESTIRAJU 90 MILIJUNA EURA

SAVUDRIJA: Stari kompleks preobražava se u luksuznu destinaciju s najljepšim golf igralištem u Europi!

Na prostoru površine 70-ak hektara planira se uređenje golf igrališta sa 18 rupa, luksuzni hotel kapaciteta 200 postelja te ugostiteljski sadržaji i najluksuzniji smještajni kapacitet u baroknom stambenom objektu s neoklasicistički vidikovcem Velike stancije tzv. Vile Cesare. Projekt vodi isti menadžment koji je uspješno realizirao Skiper projekt, izgradnju Hotela Kempinski i golf igrališta u Savudriji (Crveni Vrh)

| Autor: Sanja BOSNIĆ
Obnavlja se staro zdanje iz 19. stoljeća (Sanja Bosnić)

Obnavlja se staro zdanje iz 19. stoljeća (Sanja Bosnić)


Velika stancija, odnosno stancija Grande, smještena u blizini naselja Stara Savudrija, jedan od najljepših spomeničkih objekata graditeljske baštine stancija u Istri, uskoro će biti obnovljena!

Naime, nastavlja se projekt izgradnje ekskluzivnog turističkog kompleksa i golf igrališta, započet još 2006. godine, doznajemo od članice uprave trgovačkog društva Golf Stancija d.o.o., Ljubice Marfan. Planirana investicija kreće se između 80 do 90 milijuna eura, a ulaganja su podijeljena na dva društva - Golf Stanciju d.o.o. i Golf Hotel Savudrija d.o.o., zbog lakšeg upravljanja investicijom.

Na prostoru površine 70-ak hektara planira se uređenje golf igrališta s 18 rupa, luksuzni hotel kapaciteta 200 postelja te ugostiteljski sadržaji i najluksuzniji smještajni kapacitet u baroknom stambenom objektu s neoklasicistički vidikovcem Velike stancije tzv. Vile Cesare. Projekt vodi isti menadžment koji je uspješno realizirao Skiper projekt, izgradnju Hotela Kempinski i golf igrališta u Savudriji (Crveni Vrh).

- Poslovni plan koji je započelo, osmislilo i financiralo društvo Pelagius d.o.o. 2006., iz objektivnih je razloga prekinut prije nekoliko godina i sada krećemo iznova. Važno je istaknuti da je ovaj projekt lišen apartmanizacije i betonizacije priobalja, a podređen je zahtjevima autoriteta koji skrbe o povijesnom naslijeđu i kulturnoj baštini. Velika stancija je sagrađena kao imanje obitelji Fabris u 19. stoljeću, grofova iz Begliana u Furlaniji. Krajem 19. stoljeća je prodana obitelji zemljoposjednika Alfreda Cesarea, njezina obnovitelja s prijelaza 19. u 20. stoljeće, pa odatle uvriježeni naziv Vila Cesare. Zanimljivo, upravo je obitelj Cesare bila pokretač turizma početkom 20. stoljeća u ovim krajevima, a u svom vlasništvu je imala i dvije vile, Vilu Lotte kraj Stare Savudrije i Vilu Ziani prema Valfontani, te je posljednja bila građena isključivo u turističke svrhe. Praktički ćemo sada, našim projektom vratiti povijesnu ulogu ovom urušenom zdanju Velike stancije, ali u novom turističkom izdanju, slijedeći kontinuitet razvoja turizma na ovim prostorima, ističe Marfan.

Arhitektonski dijelovi kao i organizacija prostora u stanciji ostat će usklađeni prema strogim konzervatorskim uvjetima, čineći jedinstvenu cjelinu ukomponiranu u krajobraz.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom