PROGRAM RADA

SAVJET MLADIH GRADA ROVINJA: Razvijanje koncepta novog Centra za mlade koji je planiran u bivšoj "Školjki"

Trenutno članovi Savjeta mladih provode anketu među svojim vršnjacima kako bi Gradu predložili koncept razvijanja novog Centra za mlade. Anketa je dostupna za ispunjavanje putem linka https://forms.gle/uKtAsUFBfUSw21Mf9 te je objavljena i na društvenim mrežama Savjeta mladih

| Autor: Glas Istre
Savjet mladih Grada Rovinja, kao savjetodavno tijelo Gradskog vijeća, ozbiljno je prionuo poslu

Savjet mladih Grada Rovinja, kao savjetodavno tijelo Gradskog vijeća, ozbiljno je prionuo poslu


Iako je od konstituiranja novog saziva Savjeta mladih Grada Rovinja prošlo tek nekoliko mjeseci, članovi tog savjetodavnog tijela rovinjskog Gradskog vijeća odmah su zasukali rukave te se ozbiljno primili posla kako bi doprinijeli boljitku zajednice u kojoj djeluju. Do danas su sudjelovali u niz ekoloških i zelenih akcija kojima su očistili priobalje te posadili desetke mladica stabala na području grada, a tijekom lipnja su, u suradnji sa Sportskom zajednicom i Policijskom upravom, uspješno organizirali i održali Dan otvorenih vrata sportskih udruga, predavanje u MMC-u i prikaz filma "Benov povratak" u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv droge.

Plan poticanja zapošljavanja mladih

No, tu nisu stali, već su se aktivno uključili u projekte koji se odnose na stvaranje novih sadržaja za mlade. Trenutno provode anketu među svojim vršnjacima kako bi Gradu predložili koncept razvijanja novog Centra za mlade koji je planiran na lokaciji ex „Školjke“. Anketa je dostupna za ispunjavanje putem linka https://forms.gle/uKtAsUFBfUSw21Mf9 te je objavljena i na društvenim mrežama Savjeta mladih.

Predsjednica Valentina Orbanić je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća predstavila program Savjeta za 2022. godinu. Tom je prigodom najavila kako će njihove aktivnosti posebno biti usmjerene na područja zapošljavanja i poduzetništva, obrazovanja i usavršavanja mladih, zdravlja, socijalne politike, kulture i slobodnog vremena, te aktivnog sudjelovanja mladih u društvu.

- Sudjelovanje mladih u društvenim, ekonomskim i političkim procesima važan je faktor društvene stabilnosti. Uključivanje mladih u tržište rada omogućava njihovo uspješno sazrijevanje te pomaže stvaranju kompetentnih građana koji će biti poveznica u prenošenju vrijednosti i na buduće generacije, izjavila je Valentina Orbanić.

Kada je riječ o osposobljavanju mladih poduzetnika i poticanju zapošljavanja, Savjet mladih Grada Rovinja namjerava pružati podršku svojim vršnjacima u postupku osnivanja tvrtke ili obrta, te zagovarati zapošljavanje mladih bez radnog iskustva u institucijama i tvrtkama u vlasništvu grada.

Kod obrazovanja i usavršavanja mladih, članovi Savjeta će se usredotočiti na jačanje sinergije javnog i neprofitnog sektora s posebnim naglaskom na neformalno obrazovanje i razvoj područja rada s mladima.

Promovirati važnost volontiranja

Bitno je reći i kako je rovinjski Savjet mladih prepoznao i važnost edukacije mladih na temu zdravlja, društvene integracije manjinskih i ranjivih skupina, ali i kulturnog obrazovanja.

- Savjet mladih će podržati programe Pučkog otvorenog učilišta i Muzeja Grada Rovinja i ostalih ustanova, obrazovnih institucija i organizacija civilnog društva, koje provode projekte zasnovane na upoznavanju mladih s kulturnom baštinom grada, kao i projekte u kojima će se doprinijeti poštivanju i upoznavanju kulturne baštine nacionalnih manjina. Ovim će se aktivnostima utjecati na upoznavanje znamenitosti, povijesti, multikulturalnosti te povećanje valorizacije kulturnog nasljeđa, obrazložila je Orbanić.

Istaknula je i kako je potrebno također promovirati važnost volontiranja, jer se uključivanjem u volonterske aktivnosti mladima pruža mogućnost uspostave novih kontakata, stjecanje iskustva i unaprjeđenje životnog, napose profesionalnog razvoja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater