PROŠIRENJE I UREĐENJE

Rovinjski Multimedijalni centar bit će GOTOV DO LJETA

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Radovi na zgradi MMC-a Rovinj

Radovi na proširenju rovinjskog Multimedijalnog centra trebali bi biti gotovi do ljeta. Zahvatom se ne mijenja namjena zgrade, već će dvorana dobiti pomoćne prostorije, dijelom na katu, a dijelom u prizemlju gdje se preuređuje dio prostora koji je banka ustupila MMC-u.

Naime, nakon što je u veljači započela izgradnja skladišnog i garderobnog prostora te izgradnja sanitarnog čvora za osobe s invaliditetom, do sada su izvršeni svi pripremni radovi te u većoj mjeri radovi demontaže i rušenja. Skinuta su postojeća unutarnja vrata, podne, zidne obloge i stropne obloge, pod atrija, zidne obloge od ciglene opeke... Dovršen je i dio betonskih i armiranobetonskih radova, kao i dio zidarskih radova, te je u tijeku izvedba nosivih zidova kata.

Postojeća stara zgrada bivšeg rovinjskog kina bila je prenamijenjena prema građevinskoj dozvoli iz 2005. godine, te se uz nju dogradio aneks koji služi kao glavni ulaz u dvoranu MMC-a. Budući da samoj dvorani nedostaju pomoćne prostorije, nakon radova koji se privide kraju MMC će dobiti spremište, sanitarije za osobe smanjene pokretljivosti i garderobni ormar za posjetitelje. U prizemnom dijelu, u prostoru bivšeg atrija, uredit će se novo spremište. Usto, budući da MMC dvorana ima trenutno samo jedan evakuacijski izlaz, predviđenim zahvatom bit će napravljen još jedan evakuacijski izlaz kroz dograđeno spremište.

Prema Sporazumu potpisanom između Grada Rovinja i Raiffeisenbank Austria d.d., radi rekonstrukcije zgrade trošak radova preuzima RBA kojoj će se umanjiti zakupnina prostora u visini utrošenih sredstava.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom