GRAD ROVINJ PLAĆAO PREGLEDE OD 2005.

ROVINJKE OGORČENE: Mamografski pregled više ne mogu obavljati u Rovinju - moraju odlaziti u Pazin ili Pulu

| Autor: Glas Istre
 Mamograf (Foto arhiv)

Mamograf (Foto arhiv)


 

Prva ovogodišnja sjednica rovinjskog Gradskog vijeća u velikoj sali za sastanke Doma kulture u Rovinju održana je jučer uz prisustvo četrnaest vijećnika i odrađenih jedanaest točaka dnevnog reda.

U sklopu aktualnog sata jedno od zanimljivijih pitanja bilo je ono o rovinjskom mamografu. Zbog čega nije u funkciji, zanimalo je čak dva vijećnika, Gorana Subotića i Ivu Živolić. Naime, žene mamografski pregled više ne mogu obavljati u Rovinju, već za to moraju odlaziti u Pazin ili Pulu.

Navedenu problematiku prisutnima je približila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević koja je rekla da je informacija o prestanku rada rovinjskog mamografa zatekla i sam Grad, s obzirom na to da navedene preglede financiraju još od 2005. godine. Od Istarskih domova zdravlja Grad je dobio odgovor kako je u tijeku nabava nove, suvremene i moderne zdravstvene aparature koja će usto manje zračiti. Nabavili su tako novi mamograf koji je već nekoliko dana u funkciji i lociran u Pazinu. Iako je Rovinj ostao zakinut za važnu preventivnu uslugu koja je bila dostupna čak petnaest godina, Istarski domovi zdravlja planiraju i nabavu mobilnog mamografa. Za to su u proračunu Istarske županije osigurana sredstva, a nabava je u tijeku. U međuvremenu, navodi Sošić Blažević, Grad je ravnatelju Istarskih domova zdravlja predložio zajednički sastanak kako bi se pronašlo rješenje za ovo prijelazno razdoblje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of