REAGIRANJE

Roberta Medica, načelnica Lanišća, ogorčena zbog izjave HDZ-ovca Markovića: "NEKOREKTNO JE BILO KOGA NAZVATI ZATUCANIM"

| Autor: Portal Glas Istre

Roberta Medica, načelnica Općine Lanišće, koja se prostire između ostalog na području Ćićarije, reagirala je na jednu rečenicu objavljenu u Glasu Istre u najavi intervjua s pulskim HDZ-ovcem dr. Dubravkom Markovićem.

"U ime svih mještana koji stalno ili privremeno borave na području Ćićarije, u ime Općine Lanišće i svoje osobno, izražavam ogorčenje nad izjavom dr. Dubravka Markovića objavljenom u Glasu Istre da "nitko u Europi neće za HDZ reći da smo desničari i primitivci. To može reći samo netko zatucan u nekom selu na Ćićariji".

Smatram kako je neprofesionalno i štoviše nekorektno bilo koga nazivati "zatucanim". Područje Općine Lanišće jedno je od slabije gospodarski razvijenih krajeva Istre, ali to ne umanjuje njegovu vrijednost niti daje bilo kakav povod za ovako pogrdno etiketiranje stanovnika i pripadnika laniške općine. Štoviše, u ovom kraju Hrvatska demokratska zajednica ima svoje birače, kao i članove, stoga ovakve izjave ne samo da vrijeđaju stanovnike Ćićarije, nego i pobornike HDZ-a.

Ne treba previše govoriti koliko je ovaj kraj progresivniji od nekih drugih, većih sredina, jer su to posljednji lokalni izbori pokazali odabirom žena na vodeće pozicije, ali i rezultatima koje u zadnje vrijeme postižemo uz pomoć Istarske županije i državnih institucija, unatoč velikim razvojnim problemima, rekla je Roberta Medica, načelnica Lanišća.

Napominjemo da je sporna rečenica koju je navela načelnica Medica objavljena u najavi intervjua s dr. Dubravkom Markovićem te da je kasnije on tu rečenicu povukao. Zbog toga ta rečenica nije objavljena u intervjuu. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater