ISTRANI NA METI TALIJANSKE TVRTKE 

Rampa se digla, a prolazak autoputom nije plaćen!? "To je neka prijevara, pljačka"

| Autor: Branko BIOČIĆ
Ilustracija (snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (snimio Milivoj Mijošek)


Nakon teksta objavljenog u Glasu Istre u kojem smo pisali da talijanska tvrtka Nivi iz Firence pokušava naplatiti navodno neplaćenu cestarinu na talijanskim autocestama od unatrag nekoliko godina, o čemu je obaviještena i hrvatska policija, još nam se nekoliko čitatelja javilo s istim problemom. Svi i tvrde isto: nakon što su platili cestarinu, rampa se podigla i oni su uredno prošli. Nisu u međuvremenu dobili nikakvu obavijest ili opomenu, a kamoli kaznu za eventualno neplaćenu cestarinu na autoputu. Jer, kao što smo i prvi puta istaknuli, kako je moguće da se rampa podigne bez plaćanja? Ako se to ponekad i dogodi, tada je to problem Talijanskih autocesta koje ga moraju i riješiti, a ne vozači.

Među našim sugovornicima svojevrsni je rekorder Damir Jergović iz Buja koji nam je rekao da je i njemu prije deset dana stigla pošta od tvrtke Nivi s.p.a. iz Italije i obavijest o neplaćanju kazne od 118,63 eura, od kojih je 75,7 eura iznos cestarine, a ostatak su troškovi utvrđivanja i naplate cestarine.

- Napisali su mi da je ulaz na autocestu nepoznat, a da je izlaz bio Ugovizza kod Tarvisija. Da apsurd bude veći, dan navedenog događaja u opomeni za prekršaj je 10. veljače 2013., što znači da je prošlo skoro deset godina. U jednom dijelu teksta čak navode da se "dopis smatra službenim zahtjevom za plaćanje i prekidom rokova zastare". Znači, tvrtka izdavanjem računa sama prekida rokove zastare nakon deset godina jer su se tek sada sjetili poslati račun. Smatram da je riječ o prevari i pljački, kaže Jergović koji je od banke tražio podatke o plaćanju cestarine karticom.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter