NAJNOVIJEKAPTOL O ULJANIKU: Istarski SDP suglasan s riječima zagrebačkog nadbiskupa

Radolović: Bozanić me ugodno iznenadio

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ
Milivoj MIJOŠEK

Na uskršnju propovijed kardinala Josipa Bozanića u zagrebačkoj prvostolnici, u kojoj je spomenuo stanje u Uljaniku, reagirali su u organizaciji SDP-a Istre. Sanja Radolović, predsjednica pulskog SDP-a i kandidatkinja na listi za europske izbore, kaže kako je propovijed predstavljala „ugodno iznenađenje”.

„U pravilu se ne slažem s time da se Crkva miješa u politiku kao i obratno te nije tajna kako je kardinal Bozanić nebrojeno puta kroz svoje propovijedi to i činio kao kada je s oltara upozoravao narod da je ‘izabrao nesposobne političare’ da mu budu na vlasti aludirajući time na SDP te u kampanji za parlamentarne izbore sa svog oltara pozivao narod da ne vjeruju “crvenim vragovima””, kaže Sanja Radolović i dodaje: „Međutim ovoga puta kardinal Bozanić nije puno pogriješio rekavši da radnici u Uljaniku mjesecima dolaze na posao, a za svoj rad ne dobivaju plaću te da lokalna i državna politika ne smiju zatvarati oči pred time. Malo tko bi ostao ravnodušan na vapaje radnika Uljanika koji su gladni, bez plaća, bez mogućnosti da uredno plaćaju svoje kredite i režije, bez mogućnosti da svojoj djeci omoguće normalno djetinjstvo i školovanje.”

Radolović napominje da „i lokalna i državna politika moraju učiniti sve što je u njihovoj moći da se spasi Uljanik, da se radnicima isplate plaće i da se u konzultacijama sa strukom iznađe rješenje za restrukturiranje i pronađe kvalitetan strateški partner. Ne razumijem zašto bi se netko našao prozvanim zbog toga. Pritom mislim na IDS koji je optužio Bozanića za političko navijanje kada je Bozanić upozorio i lokalnu i državnu politiku odnosno i IDS i HDZ. Ne znam za koga se tu navija, osim što znam da svi skupa trebamo navijati za Uljanik i Uljanikovce.”

„Zapravo me kardinal Bozanić ovaj put ugodno iznenadio svojom propovijedi i da tako kažem iskoristio je svoju funkciju u dobre svrhe, odnosno da iskaže podršku radnicima Uljanika i prozove politiku za nečinjenje,” zaključuje predsjednica SDP-a Pule Sanja Radolović.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam