HUMANITARNI KONCERT

SURADNJA S CRVENIM KRIŽEM BUJŠTINE Pulskoj Općoj bolnici uručena dva vrijedna uređaja 

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Novi dječji krevetić i EKG uređaj uvelike će olakšati svakodnevne poslove u bolnici (N. LAZAREVIĆ)

Novi dječji krevetić i EKG uređaj uvelike će olakšati svakodnevne poslove u bolnici (N. LAZAREVIĆ)


Odjelu pedijatrije doniran je električni dječji krevetić za pojačanu njegu teško pokretne djece, koji je trenutno i jedini takav u pulskoj bolnici, iako su potrebe za takvim krevetićima puno veće. Pulsko rodilište i pedijatrija ujedno su dobili i novi EKG uređaj, a preostalim je iznosom, od prikupljenih 77.635,86 kuna, u suradnji s Crvenim križem Bujštine, nabavljen i postavljen automatski vanjski defibrilator na ulazu u školsku sportsku dvoranu u Bujama. 

Pulskoj Općoj bolnici danas su uručeni vrijedni uređaji kupljeni sredstvima prikupljenima na humanitarnom koncertu "Glazba za dječji osmijeh" u srpnju na području grada Buje. Odjelu pedijatrije doniran je električni dječji krevetić za pojačanu njegu teško pokretne djece, koji je trenutno i jedini takav u pulskoj bolnici, iako su potrebe za takvim krevetićima puno veće. Pulsko rodilište i pedijatrija ujedno su dobili i novi EKG uređaj, a preostalim je iznosom, od prikupljenih 77.635,86 kuna, u suradnji s Crvenim križem Bujštine, nabavljen i postavljen automatski vanjski defibrilator na ulazu u školsku sportsku dvoranu u Bujama.

Spomenuti humanitarni koncert održan je u sklopu projekta "Koncerti u vinogradima – Concerti nei vigneti" u Vinariji Kozlović, a nastupali su poznati slovenski glazbeni sastav "Mascara Quartet" te solistica baleta HNK "Ivana pl. Zajca" iz Rijeke, Marta Voinea, uz eno-gastronomsku ponudu Vinarije Kozlović i renomiranih chefova. Organizatori koncerta bili su Pučko otvoreno učilište Buje u suradnji s poduzećem za kulturno-umjetničke djelatnosti Lifestyle d.o.o. i Vinarijom Kozlović, te uz podršku Grada i TZ Buja, i pod pokroviteljstvom Istarske Županije i Udruge Vinistra.

Svečanoj primopredaji prisustvovali su predstavnici organizatora i svih suradnika na projektu, kao i predstavnici pulske Opće bolnice.

- Danas smo došli konačno i do primopredaje plodova, da tako kažem, naše humanitarne akcije. Cilj akcije je ostvaren, kupili smo neophodan dječji krevetić i EKG uređaj, a budući da smo prikupili oko 17 tisuća kuna više od potrebnog, kupili smo i jedan uređaj za reanimaciju koji smo postavili ispred dvorane osnovne škole u Bujama. Grad Buje kroz proračun već godinama pomaže pulskoj Općoj bolnici, a ovo je bio prvi humanitarni koncert ciljano organiziran za jednu ovakvu donaciju. Posebno bih se zahvalio i Lifestyle agenciji i Gianfrancu Kozloviću koji je omogućio da se taj koncert realizira u njegovim vinogradima i da privučemo dobar dio donatora koji su potpomogli da ostvarimo svoj cilj, rekao je gradonačelnik Vižintin.

Ravnateljica OB Pula dr. Irena Hrstić s velikom je radošću dočekala donatore i kupljene uređaje, rekavši da je lijep osjećaj već kad ih netko nazove i pita treba li im išta donirati.

- Odmah znate da ste prepoznati kao institucija i to vas već jako veseli. Druga dobra stvar je što je rezultat svake humanitarne akcije, pa tako i ove, nešto što je primjenjivo u bolnici i što će svima koristiti. Pokušavamo dobaviti za svaku djelatnost ono što im je neophodno, a što predstavlja dodanu vrijednost svakom odjelu, jer na žalost, kada radite s javnim novcem, onda ste ograničeni već u situaciji nabavke osnovnih sredstava, a humanitarne akcije nam kroz donacije daju priliku da kroz jedno minimalno povećanje standarda omogućimo našim pacijentima ono što im najviše treba. U ovom slučaju to su trudnice i mala djeca, poručila je dr. Hrstić.

Voditeljica Odjela pedijatrije dr. Vlasta Kocijančić pojasnila je da je riječ o dječjem krevetiću za pojačanu dječju njegu kod djece koja su malo teži pacijenti, a omogućava medicinskim sestrama i liječnicima lakše obavljanje svakodnevnih poslova oko takve djece. Budući da je riječ o pokretnom električnom krevetiću na daljinsko upravljanje, sada će i sami pacijenti moći biti smješteni u položaj koji najbolje odgovara i samom pacijentu s obzirom na njegovo stanje, ili osoblju koje se u datom trenutku lakše može pozabaviti njegom takvom pacijenta.

- Ovo nam je prvi ovakav moderan krevetić na pedijatriji, svi ostali su stariji i nešto drugačiji, a s obzirom da bi nam dobro došlo više takvih krevetića, mi smo krenuli u nabavu još barem dva takva krevetića, od kojih svaki stoji oko 21 tisuću kuna, rekla je dr. Kocijančić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum