NAJNOVIJE



KREATIVNA SURADNJA

Pulska Lipa kao primjer za učenje njemačkog

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Ravnateljica Orhideja Petković dočekala je goste iz Zagreba i Njemačke

Pulska Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu sudjelovala je u međunarodnom njemačko-hrvatskom projektu za izobrazbu nastavnika njemačkog jezika koji se ostvaruje u suradnji Agencije za obrazovanje nastavnika gimnazija iz njemačkog Karlsruhea, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Središnjim uredom SR Njemačke za školstvo u inozemstvu te uz financijsku potporu Goethe-Instituta Hrvatska.

Predstojnica katedre za didaktiku nastave njemačkog jezika pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu dr. Marija Lütze-Miculinić i asistentica Mirela Landsman Vinković pratile su studente nastavničkog smjera zagrebačke germanistike i nastavnike pripravnike iz SR Njemačke na njihovom studijskom putovanju.

Ciljevi projekta bili su upoznavanje nastave njemačkog jezika u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u Puli tako da su studenti i njihovi profesori te nastavnici pripravnici iz SR Njemačke gostovali na nastavi njemačkog jezika kod Marine Bojanić i Vesne Pavletić, nastavnica savjetnica koje su u projekt uključene kao mentorice i savjetnice, a od ove su godine i multiplikatorice Goethe-Instituta za PASCH projekte.

Studenti i mladi nastavnici u praksi su mogli vidjeti brojne raznovrsne metode poučavanja kojima se od samog početka učenja uvježbavaju sve jezične vještine, nove metode za rad s filmovima, kreativno poučavanje orijentacije u gradu i još mnogo toga.

Ravnateljica škole Orhideja Petković izrazila je veliko zadovoljstvo da pulska Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu aktivno djeluje u izobrazbi nastavnika kao regionalni centar kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu.


Podijeli: Facebook Twiter




Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam