za učenike osnovnih i srednjih škola

"PROMETNA UČILICA": Državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova

| Autor: Glas Istre
Prometni znakovi  (Snimio Milivoj Mijošek)

Prometni znakovi (Snimio Milivoj Mijošek)


U razdoblju od 20. siječnja do 12. ožujka 2022. godine provodi se državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa za učenike, poznato pod nazivom ''Prometna učilica''.

Natjecanje se provodi u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine u okviru preventivno edukativnih programa s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenje broja stradavanja djece u prometu, a provodi se u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARnet.

Svoje znanje moći će provjeriti učenici osnovnih i srednjih škola putem web alata za učenje ''Prometna učilica''. Učenici će moći koristiti sve sadržaje vezane za natjecanje i pristupiti na osam ipita, od kojih će se četiri bodovati za konačni plasman.

nagrade

''Prometna Učilica'' za osnovnoškolce prilagođena je uzrastu djece i mladih od 1. do 8. razreda osnovne škole, a ''Prometna Učilica'' za srednjoškolce uzrastu od 1. do 4. razreda srednje škole te kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja obrađuje više tematskih cjelina prilagođenih svim nabrojanim dobnim skupinama sudionika u prometu. Sadržaji učilice dostupni su svima, a za pristup natjecanju potrebno je posjedovati korisničku oznaku koju učenici i nastavnici mogu dobiti od administratora imenika u školi. U slučaju da, iz nekog razloga, ne mogu dobiti korisničke podatke u školi, učenici se mogu sami registrirati na gore navedenoj poveznici.

Svi učenicima koji će sudjelovati na natjecanju želimo sreću te se nadamo da će usvojiti znanja i prometnu kulturu te biti sigurni sudionici u prometu, prenosi PU Istarska.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of