LIJEPE VIJESTI

PROJEKT RUNE: Brzi internet i za Kršan, Gračišće, Pićan i Svetu Nedelju

| Autor: Branko BIOČIĆ
Ilustracija (Pixabay.com)

Postavljanjem telekomunikacijske centrale na području Općine Kršan u petak, ostvaren je preduvjet za početak izgradnje širokopojasnog interneta na području općina Kršan, Gračišće, Pićan i Sveta Nedelja u sklopu projekta Rune.

Tvrtka Rune Crow koja provodi projekt u Hrvatskoj montirala je telekomunikacijsku centralu koja je ishodišna točka mreže optičkih kabela koji će pokriti područje već spomenutih općina. Sama realizacija projekta će teći u nekoliko faza od kojih je prva montaža već spomenute telekomunikacijske centrale, nakon čega slijedi izgradnja nove optičke mreže. Sama izgradnja optičke mreže će se odvijati u dvije faze: po postojećoj infrastrukturi te u drugoj fazi po novoj infrastrukturi za koju je potrebno prethodno ishoditi građevinsku dozvolu za izvođenje radova. Završetak radova prve faze planiran je do kraja 2020. godine.

Optička mreža će na području navedenih općina obuhvatiti oko 2.050 adresa. Važno je naglasiti da se radi o infrastrukturi otvorenog tipa koju mogu koristiti svi operatori koji to žele pod jednakim uvjetima, te koja će građanima omogućiti odabir operatora koji im kvalitetom i cijenom usluge najviše odgovara.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini