EPIDEMIJA SE ŠIRI

Problemi u organizaciji nastave: KORONAVIRUS UŠAO U 23 OSNOVNE I 14 SREDNJIH ŠKOLA U ISTRI

Cropix

Cropix


Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac jučer je rekao da su trenutačno u Istri na koronavirus pozitivna 82 učenika i deset profesora, a u samoizolaciji su 972 učenika i 32 profesora.

- Trenutno nam je u Istri situacija problematična u 23 osnovne škole, odnosno 60 razreda, te u 24 razreda 14 srednjih škola gdje se pojavio virus i stvara ne male probleme u organizaciji i odvijanju nastave, rekao je Kozlevac.

Izvijestio je da učenici nemaju ozbiljnih simptoma, no, upozorio je, "ako dođe do prijenosa virusa na starije, onda nastaju problemi". Pozvao je roditelje da djecu sa simptomima ne šalju u školu, nego da se jave svojim liječnicima.

- Isti apel odnosi se i na učitelje jer se znalo događati da mnogi imaju simptome i odlaze raditi, ili u javni prostor, naglasio je Kozlevac.

Roditelje je ponovno pozvao da ne puštaju djecu sa simptomima u školu zbog kontakta s ostalima jer nakon toga mnogi moraju u samoizolaciju.

- Glavni problem su zatvoreni prostori, a virus se uglavnom pojavljuje kod populacije koja nije cijepljena. Stoga pozivam građane na pridržavanje svih epidemioloških mjera, naročito one koje se tiču držanja razmaka, nošenja maskice tamo gdje situacija to zahtijeva, poručio je Kozlevac.

Napomenuo je da škole, uz suglasnost osnivača, ali i epidemiologa, mogu donijeti odluku o održavanju nastave na daljinu ako nema uvjeta da se ona održava u školi.

- Naravno, najveći broj zaraženih učenika i profesora je u Puli, jer je tu i najveći broj škola, zaključio je Kozlevac

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum