UZ DAN VOLONTIRANJA

PRIZNANJA ZA 29 POREČKIH VOLONTERA. Peršurić: Nesebično pomažete svojim sugrađanima i ne očekujete ništa zauzvrat

| Autor: Glas Istre
Loris Peršurić (Foto Grad Poreč)

Loris Peršurić (Foto Grad Poreč)


 Grad Poreč povodom Dana volontera već godinama organizira Bal volontera i dodjelu priznanja, kojim želi iskazati javnu podršku i priznanje najaktivnijim volonterima i organizatorima volontiranja na području Poreča. Želja je na taj način potaknuti i druge udruge, javne ustanove i ostale neprofitne organizacije koje djeluju na području grada, da u idućoj godini svoje volontere evidentiraju i prate u skladu s Zakonom o volonterstvu, te promoviraju volontiranje.

Ove je godine održavanje tradicionalnog Bala volontera onemogućeno zbog epidemiološke situacije, stoga će zahvalnice za 29 volontera biti uručene na njihove adrese. Ovogodišnji volonteri-dobitnici priznanja su: iz Gradskog društva Crveni Križ Poreč Kristina Banović, Ivana Barišić, Gabrijel Blažević, Pietro Ćosić, Igor Laković, Valentina Ostojić, Igor Veselinović, Jadranka Radojković, Nina Jugovac i Ivana Trošelj, iz Društva naša djeca Poreč Dijana Benković, Diego Žužić, Andrej Udovičić, Vito Leon Wiese, Svetlana Volkova i Denis Bilić, Društva invalida Poreč Kristian Ritossa, Ljubica Devetak Prokeš, Ivica Jelinčić, Denis Mikatović, David Fanjkutić, Suzana Jakotić, Tihomir Kraljević, Graciela Bičanić i Alen Riosa, Gradske knjižnice Poreč Lara Legović, Marija Strčić i Vera Valentić Naumov te Košarkaški klub Poreč Marina Pavković. Uz volontere, priznanja su uručena i udrugama koje motiviraju volontere u lokalnoj zajednici te s njima doprinose kvaliteti života u gradu.

- Volonteri, koji svojim nesebičnim radom pomažu drugima, onima kojima je pomoć potrebna, a da pritom ne traže ništa zauzvrat, čine naš grad još boljim i sigurnijim mjestom za život, a vaš volonterski rad u ovim vremenima još je značajniji., zahvalio im je gradonačelnik Loris Peršurić, u nadi da će se volonteri uskoro ponovno okupiti u normalnim uvjetima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum