POTEZ ZA POVIJEST

Rovinjka donirala Gradu Rovinju čak ČETIRI MILIJUNA KUNA

| Autor: Glas Istre
Rovinj, ilustracija

Rovinj, ilustracija


Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća jednoglasno je prihvaćena donacija Rovinjke dr. Marise Sciolis Škrapić od čak četiri milijuna kuna!

Dr. Marisa Sciolis Škrapić donirala je taj novac za uređenje budućeg Centra za mlade na mjestu nekadašnjeg noćnog kluba Školjka.

Riječ je o najvećoj pojedinačnoj donaciji u Rovinju nakon 1900. godine, kada je dr. Domenico Pergolis darovao nekretninu u središtu grada za potrebe otvaranja Doma za starije.

Marisa

Marisa Sciolis Škrapić

Pročelnica Ureda Gradskog vijeća i gradonačelnika Maria Črnac Rocco izvijestila je da će u znak zahvalnosti budući Centar za mlade nositi ime prerano preminulog Rovinjca, dr. ing. Dina Škrapića, sina dr. Marise Sciolis Škrapić.

Priča o uređenju Centra za mlade potaknuta je idejom da se u Rovinju izgradi jedan prostor namijenjen pripadnicima mlađih generacija po uzoru na druge europske gradove.

U gradskom proračunu za ovu godinu osiguran je iznos za potrebe izrade projektne dokumentacije.

Osmišljavanju sadržaja budućeg Centra aktivno se priključio i trenutni saziv Savjeta mladih, čiji su članovi u tu svrhu proveli i anketu među svojim vršnjacima kako bi mogli uvažiti njihove potrebe i sugestije.

Upravo je zahvaljujući provedbi spomenute ankete dr. Sciolis Škrapić saznala za ovaj projekt kojeg je velikodušno odlučila podržati te se na taj način opredijelila za jedan veliki i povijesni čin za dobrobit rovinjske zajednice, ističu iz Grada Rovinja.

Centar za mlade u Gradu Rovinju zamišljen je kao mjesto susreta, ugodnog boravka uz knjigu, mjesto pohađanja raznih radionica, mjesto koje nudi prostore za učenje, igru i opuštanje.

Darovani će iznos zasigurno ubrzati tijek realizacije samog projekta, ističu iz Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater