SAMO 100 stanova a 443 PRIJAVE

POS U UMAGU: Jeftine stanove žele odvjetnici, građevinari, menadžeri, VLASNICI BROJNIH APARTMANA…

Arhiva

Arhiva


Iz gradske uprave su pozvali sve građane koji primijete da na privremenoj listi za kupnju postoje osobe koje se ne bi trebale nalaziti na toj listi, pošalju svoj prigovor na adresu Grada Umaga

Otkako je na internetskim stranicama Grada Umaga objavljen Prijedlog privremene Liste reda prvenstva za kupnju stana po Programu društveno poticane stanogradnje (POS), na društvenim mrežama otvoreno je pravo bojno polje na kojem se javno kritiziraju kandidati s liste. Isto tako, na javnim se mjestima dnevno raspreda o toj temi, sa zaključkom da se socijalni program društveno poticane stanogradnje za najpotrebitije i najugroženije obitelji i mlade pretvorio u model jeftinog stjecanja materijalne koristi, odnosno nekretnine, za one kojima to nije prijeko potrebno.

Iz gradske uprave su pozvali sve građane koji primijete da na privremenoj listi za kupnju postoje osobe koje se ne bi trebale nalaziti na toj listi, pošalju svoj prigovor na adresu Grada Umaga.

U međuvremenu se dnevno po gradu i facebooku komentiraju imena podnositelja i njihov imovinski status, moguća pogodovanja, gramzljivost pojedinca i slično. U šarenilu imena na listi, naime, našli su se pojedinci koji su dobro zbrinuti u obiteljskim kućama, odvjetnici, djeca odvjetnika, liječnika i uspješnih građevinara, vlasnici brojnih apartmana i uspješnih građevinskih tvrtki, uspješni menadžeri, službenici iz gradske uprave s visokim primanjima, jedva punoljetna djeca imućnih roditelja, pojedinci koji ne žive u Umagu već su stalno zaposleni u drugim gradovima, pa čak i izvan Hrvatske, pojedinci koji žive u dugogodišnjim izvanbračnim zajednicama a od kojih jedan bračni drug posjeduje brojne nekretnine, pa čak i oni koji su već vlasnici stanova u susjednim gradovima.

Kako kaže jedan od komentara na Facebooku: ima i nešto podnositelja zahtjeva kojima je stan uistinu potreban i koji bi stanovali u njemu. Ili kako kaže jedan drugi Facebook komentator: "čini mi se da sam samo ja budala jer se nisam prijavio". (Sanja BOSNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom