PRIJAVE OTVORENE DO KRAJA GODINE

POREČ: Dodijeljena prva bespovratna sredstva za poticanje lokalnog poduzetništva

| Autor: Glas Istre
(Poreč/Ilustracija)

(Poreč/Ilustracija)


Nedavno su odobrene prve ovogodišnje potpore u sklopu Programa poticanja razvoja poduzetništva za 2021. godinu Grada Poreča.

Ove pomoći odobravaju se porečkim poduzetnicima i poduzetnicama već niz godina, a dodjeljuju se kroz osam mjera, kojima se ostvaruje bespovratna financijska pomoć i to potpore poduzetnicima početnicima koji prvi put otvaraju obrt ili trgovačko društvo, potpore za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata, potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje, potpore za subvencioniranje digitalizacije poslovanja, potpore obrtima za obavljanje poslova dadilja, potpore za subvencioniranje nabave dugotrajne materijalne imovine, potpore za uvođenje inovacija u proizvodnju te potpore za subvencioniranje boravka djeteta u dječjem vrtiću ženama poduzetnicama početnicama.

Poreč je i grad prijatelj ženskog poduzetništva, te se s ciljem poticanja razvoja ženskog poduzetništva, ženama koje su stopostotne vlasnice poslovnog subjekta pojedine se potpore uvećavaju za 20 posto, a osobama mlađim od 30 godina za 10 posto ukupno prihvatljivih troškova.

Poduzetništvo i obrtništvo glavni su pokretači razvoja našega grada i želimo ih nastavljati poticati - prostornim planiranjem dodatno ojačati naše gospodarske zone, biti partner u novim projektima, gradskim mjerama dodatno olakšati poslovanje i biti grad prijatelj poduzetništva, a ovim mjerama dodatno pomažemo ženama poduzetnicama, kaže resorna pročelnica Morena Mičetić Fabić.

Za sada je dodijeljeno šest potpora, isto toliko ih je trenutno u obradi, a javni poziv za dodjele potpora otvoren je i dalje, sve do 10. prosinca ove godine. Potrebni obrasci i upute mogu se dobiti na web stranicama Grada Poreča. (GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini