PAZIN

Plesni studio The Spirit proslavio 20. rođendan



Rasplesanom večeri u velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma pazinski Plesni studio „The Spirit“ predstavio je svoju godišnju produkciju, ali i obilježio 20 godina djelovanja.

Na samom početku zajedničkom koreografijom predstavile su se sve plesačice raznih dobnih skupina koje djeluju u sklopu „The Spirita“ i Pazinskih mažoretkinja, koje puna dva desetljeća vodi Vedrana Ružić. Djevojčice i djevojke od predškolskog uzrasta, nižih i viših razreda osnovne škole, srednjoškolki i odraslih plesačica više su puta predstavljale Pazin, Istru i Hrvatsku na mnogim međunarodnim, državnim, regionalnim i županijskim plesnim i mažoretskim natjecanjima i smotrama. Tijekom minula dva desetljeća plesačice, ali i plesači na tim su natjecanjima osvajali brojne nagrade, tako su i protekle sezone plesačice „The Spirita“ osvojile pehare na županijskim natjecanjima, okitile se medaljama na International dance festivalu u Zagrebu, gostovale na Međunarodnom zadarskom plesnom festivalu, Dance festu u Rovinju i predstavljale Pazin na 29. susretima hrvatskih plesnih ansambala u Velikoj Gorici.

Pazinske mažoretkinje su bile domaćin ovogodišnjeg Regionalnog prvenstva, a uspješno su se natjecale na Državnom prvenstvu Hrvatskog udruženja mažoret timova u Vodicama, predstavile su se na Europskom natjecanju International Federation Majorette Sports i osvojile Kup Mediterana u seniorskoj kategoriji u Crikvenici. Plesni studio „The Spirit“ član je Hrvatskog sabora kulture i Hrvatskog udruženja mažoret timova, a uspješno djeluje zahvaljujući suradnji s Osnovnom školom Vladimira Nazora i Gimnazijom i strukovnom školom Jurja Dobrile iz Pazina.  

-Najveća nagrada i motivacija je zadovoljstvo u međusobnom druženju, radost roditelja i podrška publike, kaže Ružić, a kako se to ostvaruje i izgleda u stvarnosti pokazale su plesačice na pozornici Spomen doma. Slavljenički program otvorila je najmlađa skupina „The Spirita“ koreografijom „U sobi jednog pisca“, a juniorska skupina podsjetila je koreografijom „Slip“. Nakon njih Pazinske mažoretkinje predstavile su se mix koreografijom s pomponima i štapovima. Kadetkinje su s ovom koreografijom na Regionalnom natjecanju osvojile 1. mjesto, za njima su nastupile seniorke državne prvakinje, a onda juniorke srebrne na ovogodišnjem Državnom prvenstvu. Osim skupnim koreografijama mažoretkinje su se predstavile i s nekoliko sola i dua, zahvaljujući kojima je publika imala prigode uživati u ljepotama i atraktivnosti mažoretkinja. Najprije je sa štapom nastupila Ena Bulić, s pomponima Hana Stanković, a kasnije im se pridružila Petra Rakovac. Kadetkinja Leonarda Lanča izvela je ples sa štapom, s pomponima je nastupila Sara Ivšić, a Franceska Milohanić svoj je solo nazvala „Moja sestra i ja“ na International dance openu u Zagrebu osvojila srebrnu medalju!

U nastavku programa najmlađe su „The Spiritice“   izvele koreografija „Electroswing“. Potom su zaplesale one koje su to radile i prije 20 godina, a izvele su koreografiju „Tri priče protkane valcerom“ s kojom su prvi put nastupile prije 16 godina. Potom je slijedila koreografija „Nesanica“ predstavljena na 7. Međunarodnom zadarskom plesnom festivalu i „Na našem brodu“ koja je osvojila 3. mjesto na Plesnim susretima Istre.

„Veteranke mix“ bila je koreografija s kojom su nakon 20 godina na pozornicu ponovo izašle tada djevojčice, a danas žene i majke koje su s Vedranom Ružić započele ovu prekrasnu pazinsku plesnu bajku koja još uvijek traje. Bile su to pred dva desetljeća male princeze studija „The spirit“, a danas su njegove prave kraljice.

Iskonsku povezanost i ljepotu zajedničke izvedbe pjesme i plesa pokazale su plesačice „The Spirita“ uz pjesmu „Mamma mia“ koju je izveo Mješoviti pjevački zbor „Roženice“, uz pratnju Vanese Brajuha na harmonici. Nakon ove dojmljive izvedbe program je završen video projekcijom kojom je plesni studio „The Spirit“ s publikom podijelio najljepše zajedničke trenutke tijekom minulih 20 godina svog djelovanja.

Osim svih plesačica „The Spirita“, od najmlađih do najstarijih uzrasta, u ovoj prekrasnoj plesnoj večeri kao gosti nastupile su plesne grupe Roxanne iz Rovinja pod vodstvom Zvonimira Živića i plesna grupa Sky iz Lupolava pod vodstvom Alana Poropata, pjevačica Valnea Bulić, nekada i sama plesačica „The spitita“ i zbor „Roženice“ pod vodstvom maestre Ines Kovačić Drndić. (PIŠE Mirjan RIMANIĆ Snimio: Tedi BRAJKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter