ADVENT

Pedeset programa u središnjoj Istri: BLAGDANSKI DUH POČINJE KLIZANJEM I FESTIVALOM PALAČINKI, a 1. prosinca pogledajte Cirkus na ledu

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ

"Klizalište u srcu Istre" se otvara u četvrtak 28. studenog * Festival palačinki bit će 30. studenog i 1. prosinca u Spomen domu, uz posebnu ponudu palačinki i u 11 ugostiteljskih objekata u gradu i okolici * U Pazinu će se 8. prosinca u gornjem gradskom parku prikazati žive jaslice iz Svetog Lovreča

  

Čak pedesetak različitih programa u trideset prosinačkih dana pripremljeno je za najveseliji mjesec u središnjoj Istri, a na konferenciji za novinare najavili su ih Dora Rizvić iz pazinske gradske uprave, Sanja Kantaruti iz Turističke zajednice središnje Istre, Alison Merlić iz pazinskog Udruženja obrtnika te Darko Tumpić iz pazinskog Pučkog otvorenog učilišta.

 Mišo Kovač 30. studenog

Među pazinskim prosinačkim novitetima ističe se otvoreno "Klizalište u srcu Istre" koje se već montira na platou ispred Spomen doma, a otvorit će se u četvrtak, 28. studenog. Jedan od najatraktivnijih i najželjnije očekivanih prosinačkih događaja je Festival palačinki, koji će se 30. studenog i 1. prosinca održati u Spomen domu, uz posebnu ponudu palačinki i u 11 ugostiteljskih objekata u gradu i okolici. Prvog dana prosinca, s početkom u 19 sati, u velikoj dvorani Spomen doma održat će se predstava Cirkus na ledu. 

Od kraja studenog pa sve do Nove godine u Pazinu će se održati čak 27 koncerata, među kojima se ističu nastupi Miše Kovača (31. studenog), Folklornog društva Pazin (14. prosinca), Mostar Sevdah Reuniona (16. prosinca), Limene glazbe Pazin (20. prosinca), Tomislava Bralića i klape Intrade (21. prosinca), Maura Staraja (21. prosinca), Big Banda Pazin (23. prosinca), Alena Vitasovića (24. prosinca) i drugih. Sportski susreti, tematske zabave, filmske projekcije, kazališne predstave i stand-up komedije te razni programi za djecu tijekom prosinca se održavaju svakodnevno, a Djed Mraz u Pazin dolazi 20. prosinca. 

Eno-gastro festivali

U Pazinu će se 8. prosinca u gornjem gradskom parku prikazati žive jaslice iz Svetog Lovreča, a u samom Lovreču ovaj je spektakl na programu 26. i 29. prosinca. Duhu blagdanskog darivanja pridonijet će dva prigodna sajma - Božićni sajam ručnih radova članova Društva likovnih stvaratelja u pazinskoj Galeriji od 9. prosinca do kraja godine, te mali sedmodnevni Božićni sajam na Trgu slobode od 18. do 24. prosinca.

Klizalište pred Spomen domom bit će postavljeno sve do kraja školskih praznika u siječnju, a uz rekreativno klizanje i školu klizanja okrjepu će nuditi adventska kućica s prigodnom gastro-ponudim. Uz klizalište će se subotama predstavljati eno-gastro festivali središnje Istre, a na istom mjestu će se 31. prosinca održati i "doček Nove godine u podne". Pravog ponoćnog dočeka Nove godine na otvorenom u Pazinu ponovno nema, zbog poznate pazinske hladnoće, ali će novogodišnjih dočeka biti u nekoliko pazinskih kafića. Cjelokupni bogati program "Prosinca u središnjoj Istri" može se saznati s letaka koji se mogu nabaviti u svim ugostiteljskim objektima te u Turističkom uredu, ili na web stranicama i društvenim mrežama Grada Pazina i njegove Turističke zajednice.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater