PROCJENA SITUACIJE NA TERENU

PAZINSKA GRADONAČELNICA OBIŠLA NIZ GRADSKIH NEURALGIČNIH TOČKI: Jašić obišla obilaznicu, Dom zdravlja i bivšu Istraplastiku u kojoj su tone otpada

Jučer je posjetila bivšu Istraplastiku gdje je održala sastanak s predstavnicima MUP-a, JVP-a i Inspektorata zaštite od požara te stanara Dubravice * U halama se nalaze tisuće tone otpada koje su odložene tijekom 2019. i 2020. godine od strane tvrtke Natural Recycling Company što predstavlja višestruku opasnost

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Tone otpada tvrtke Natural Recycling Company

Tone otpada tvrtke Natural Recycling Company


U posljednjih nekoliko dana pazinska gradonačelnica Suzana Jašić sa suradnicima obavila je niz obilazaka ustanova i terena. U utorak je održan terenski sastanak s predstavnikom Hrvatskih cesta i nadzorom u vezi spornih raskrižja na novoj pazinskoj obilaznici.

Prisutni mještani su ukazali na pojačanu potrebu za sigurnost u vidu pješačkih prijelaza, pojačane signalizacije, kamere za nadzor brzine, proširenje linija preglednosti... Njihovi zahtjevi će se objediniti u dopisu koji će se dostaviti Hrvatskim cestama koje su iskazale spremnost na suradnju.

U srijedu su bili u pazinskom Domu zdravlja na radnom sastanku čiji je cilj bio utvrditi i definirati prioritete te na koji način i Grad Pazin zajedno s Istarskom županijom može sudjelovati u sanaciji i nabavci potrebne opreme za Dom zdravlja. Ravnatelj Ante Ivančić i voditeljica pazinske ispostave Marina Lovrinić predstavili su planove proširenja dijagnostičkih djelatnosti. Zahvalili su se svim donatorima koji nesebičnim pomaganjem podižu kvalitetu skrbi za pacijente koji su u najvećoj potrebi (stacionar i palijativna skrb).

Gradonačelnica Suzana Jašić jučer je posjetila bivšu Istraplastiku gdje je održala sastanak s predstavnicima MUP-a, JVP-a i Inspektorata zaštite od požara te stanara Dubravice s ciljem izvršenja vanjskog pregleda hala u bivšoj tvornici Istraplastika. U halama se nalaze tisuće tone otpada koje su odložene tijekom 2019. i 2020. godine od strane tvrtke Natural Recycling Company što predstavlja višestruku opasnost za okolne pravne i fizičke osobe. Gradonačelnica Jašić je prethodno održala niz sastanaka vezanih uz rješavanje navedenog problema te će Grad nastaviti s poduzimanjem mjera za uklanjanje otpada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini