ČEKA SE GRAĐEVINSKA DOZVOLA

PAZIN NAPOKON DOBIVA DOM ZA STARIJE. Počinje izrada projekte dokumentacije, a izgradnja na prostoru bivše vojarne počinje u drugoj polovici godine

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
(Anđelo DAGOSTIN)

(Anđelo DAGOSTIN)


U pazinskoj Gradskoj vijećnici danas je potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije za izgradnju prve faze Doma za starije osobe i centra za pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga Pazin vrijednog 37 milijuna kuna, koji će se graditi u Društvenom centru "Veli Jože", odnosno bivšoj vojarni. Ugovor vrijedan 512 tisuća kuna (s PDV-om) potpisali su pazinski gradonačelnik Renato Krulčić i predsjednik Uprave brodske tvrtke Leko-biro Vjekoslav Leko.

Pristiglo je deset ponuda, pet ih je bilo ispravno, a ponuda tvrtke Leko-biro ocijenjena je ekonomski najpovoljnijom. Iako je rok za dovršetak izrade dokumentacije sedam mjeseci, gradonačelnik Krulčić vjeruje da će već na proljeće biti ispunjeni svi preduvjeti za izdavanje građevinske dozvole. S izgradnjom se planira započeti u drugoj polovici godine, a objekt bi trebao biti završen dok do kraja 2022. kada bi u dom trebali useliti prvi korisnici.

U prvoj fazi izgradio bi se veći dio doma (prizemlje i dva kata), a obuhvaćao bi sve potrebne zajedničke prostore, smještajne kapacitete za 52 korisnika institucionalne skrbi (dugotrajni smještaj), Centar za pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga za 30 korisnika poludnevnog boravka te pomoćne prostore koji su potrebni za uslugu pomoć u kući za 90 korisnika.

Druga faza izgradnje, u perspektivi, obuhvaćala bi još dodatnih 48 smještajnih jedinica što znači da bi u konačnici pazinski dom nudio dugoročni smještaj za stotinu korisnika.

Ukupna neto građevinska površina cjelokupnog objekta (prva i druga faza) iznosi 3.673 četvornih metara, dok neto površina prve faze iznosi 2.869 četvornih metara. U sklopu prve faze uredili bi se vanjski prostori ispred zgrade (parkirališta, kolne i zelene površine) te djelomično zelene površine s južne i istočne strane.

Grad Pazin je uzeo zajam kod Privredne banke Zagreb u iznosu od 37 milijuna kuna s rokom otplate od 15 godina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter