"SIMPLY THE BEST"

OPĆINI ŽMINJ DVIJE NAGRADE: Nagrađeni projekti i Viber stickeri

Općina Žminj je prva u Istri izradila popularne Viber stickere kroz koje je na inovativan način povezana tradicija, kultura, čakavska baština, turistička ponuda i žminjski govor. Naljepnice su posebne upravo po žminjskom govoru, koji je zaštićen kao kulturna nematerijalna baština Hrvatske

| Autor: Glas Istre
Žminj

Žminj


Turistička zajednica Općine Žminj dobila je nacionalnu nagradu "Simply the Best" u kategoriji "Novi projekt u turizmu" za žminjske Viber stickere "Gremo za Žminj". Naime, Općina Žminj je prva u Istri izradila popularne Viber stickere kroz koje je na inovativan način povezana tradicija, kultura, čakavska baština, turistička ponuda i žminjski govor. Naljepnice su posebne upravo po žminjskom govoru, koji je zaštićen kao kulturna nematerijalna baština Hrvatske. Poseban govor treba očuvati, njegovati i koristiti u svakodnevnom životu kroz nove kanale.

U Žminj je stigla još jedna nagrada "Simply the Best". Zaslužila ju je turistička agencija Private Tours u kategoriji "Suradnja s lokalnom zajednicom na unapređenju turističke ponude Općine Žminj". Agencija je u suradnji s TZ-om Općine Žminj, uz potporu Općine Žminj, organizirala edukaciju za interpretatora baštine. Kroz niz edukativnih radionica, vježbi i vlastitih prezentacija, pripremanih pod budnim okom ovlaštenog trenera Dubravka Fijačka, desetak polaznika edukacije stjecalo je prijeko potrebna znanja i vještine za stvaranje nezaboravnih doživljaja i otkrivanje "skrivenih" i manje poznatih značenja vrijedne žminjske baštine.

- Drago nam je da su naši projekti prepoznati i cijenjeni od stručnjaka u turizmu. To nam daje poticaj da se nastavimo truditi kako bi zadovoljili zahtjevima i potrebama suvremenog turističkog tržišta, istaknula je direktorica TZO Žminj Lenka Šajina. - Ovim putem bih se zahvalila cjelokupnom timu koji je sudjelovao u izradi naljepnica, dizajnerici Tini Erman Popović i ostalim članovima, načelniku Željku Plavčiću, Mauru Dujmoviću, Nadi Galant, Mirandi Damijanić Roce te Tomislavu Ermanu koji su pridonijeli ovom projektu.

Tradicionalna godišnja nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu utemeljena je 2009. godine, a u procesu predlaganja sudjeluju putničke agencije, turističke zajednice, novinari, turistički mediji, tvrtke, udruge i pojedinci iz turističko ugostiteljskog sektora. Nagradu "Simply the best"za kreativnost, inventivnost i razvoj turističke ponude već dugi niz godina za redom dodjeljuju specijalizirani turistički magazin "Way to Croatia"i UHPA - Udruga Hrvatskih putničkih agencija. Nagrade će biti uručene tijekom ovogodišnje 22. turističke burze PUT u Crikvenici 24. studenog 2021.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini