PAZIN

OPASNO ZA POSJETITELJE: U tijeku sanacija odrona na Zarečkom krovu. Mole se građani da se ne približavaju zoni odrona i ne koriste stazu 

| Autor: Anđelo DAGOSIN
(Snimio: Anđelo Dagostin)

(Snimio: Anđelo Dagostin)


Predstavnici Grada Pazina početkom tjedna izašli su na teren, točnije na Pazinčicu kod Zarečkog krova, gdje je tijekom siječnja uslijed povećane količine padalina došlo do odrona kamenih blokova i zemlje, kako bi dokumentirali zatečeno stanje.

Stanje je ocijenjeno opasnim po sigurnost posjetitelja te se stoga odmah pristupilo otklonu problema. Stupilo se u kontakt s Hrvatskim vodama, Turističkom zajednicom središnje Istre i javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Istarske županije Naturom Histricom, koji su obaviješteni o nastalom odvajanju dijela zemlje na lijevoj obali Pazinčice.

S obzirom da se radi o privatnom zemljištu Grad Pazin je pokrenuo postupak ishođenja suglasnosti vlasnika zemljišta. Po primljenoj suglasnosti u planu je započeti s radovima. Postavit će se drvena ograda s ciljem zabrane pristupa zoni odrona i stube na početku novog utabanog puta, staze koja zaobilazi zonu odrona. U planu je nasipavanje novog obilaznog puta, te izrada i ugradnja ploča upozorenja i zabrane pristupa u zoni odrona. Grad Pazin će s predstavnicima Hrvatskih voda početkom drugog tjedna obići teren, nakon čega će se utvrditi daljnje postupanje. Iz gradske uprave mole građane da se ne približavaju zoni odrona i ne koriste stazu dok se ona ne sanira.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater