MEDULIN

ODZVONILO DIVLJIM VEZOVIMA NA VIŽULI Teže je doći do barki vezanih iza rampe

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Vjerojatno uvjereni kako će kao mještani Medulina imati određene privilegije u odnosu na druge građane, neki od vlasnika barki iznenadili su se kada im mladi djelatnici na info punktu na ulazu u Vižulu nisu željeli dignuti rampu i propustiti ih s vozilima što bliže barkama. Kako će netko od 85 godina sada tegliti težak vanbrodski motor od parkirališta do same barke, s razlogom se pitaju, ili kanistre s benzinom, ili kašete s potrepštinama za sportski ribolov?

 

Dan Općine Medulin obilježen je kao i obično svečanom sjednicom Općinskog vijeća 12. lipnja ove godine, no ovaj put je ona održana na poluotoku Vižula, čime je svečano otvoren Arheološki park Vižula. Premda ne još u potpunosti gotov, ovaj se veliki i dugogodišnji projekt predstavio javnosti koja sada ima priliku prošetati Vižulom kad god poželi i razgledati barem dio vrijednih arheoloških nalaza iz doba Rimljana.

Najzaštićenija luka

Međutim, otvaranjem Vižule zatvoren je jedan dugogodišnji, neki tvrde i stogodišnji period, tijekom kojega su neki mještani Medulina upravo u zaštićenoj uvali poluotoka Vižule, nedaleko samog ulaza u park, vezivali svoje barke. Barke su i dalje tamo, mulo koji su izradili njihovi vlasnici da bi lakše pristupili barkama, još uvijek je na svom mjestu, no sada im nesmetani pristup ovoj lučici priječi rampa koja se nalazi na ulazu u Vižulu. Vjerojatno uvjereni kako će kao mještani Medulina imati određene privilegije u odnosu na druge žitelje, neki od vlasnika barki iznenadili su se kada im mladi djelatnici na info punktu na ulazu u Vižulu, nisu željeli dignuti rampu i propustiti ih s vozilima što bliže barkama.

Kako će netko od 85 godina sada tegliti težak vanbrodski motor od parkirališta do same barke, s razlogom se pitaju, ili kanistre s benzinom, ili kašete s potrepštinama za sportski ribolov? Kako će i gdje izvući svoje barke kada dođe vrijeme za njihovo čišćenje i novu dozu svježe farbe?

Mještani tvrde da općinske vlasti ne mare previše o malim, svakodnevnim ljudskim potrebama, pogotovo onim morskim, te da je projekt uređenja Vižule potpuno smetnuo s uma one koji koriste Vižulu kao najzaštićeniju luku više od sto godina. Slična im se stvar, kažu, dogodila s uređenjem trga ispred medulinske vjetrenjače koji je u potpunosti spriječio pristup jedinom spustu za brodice u tom dijelu medulinske luke.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater