NAJNOVIJEPOREČ

Odvodnja i Istarski vodovod zajedno grade u Antoncima: POČINJU RADOVI VRIJEDNI ČETIRI MILIJUNA KUNA

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ
U Antoncima će se skoro početi graditi vodovodna mreža

Predviđeno je da radovi započnu tijekom travnja i da se, s obzirom na nadolazeću turističku sezonu, izvedu u dvije faze. Prva do sredine lipnja, a druga faza na jesen. Po okončanju pojedine faze radova, izvedena trasa bit će asfaltirana, za što će Odvodnja Poreč sklopiti zaseban ugovor

Porečko komunalno poduzeće Odvodnja i Istarski Vodovod iz Buzeta, potpisali su ugovor za izgradnju glavnog kolektora St. Portun – Kosinožići te ugovor za izvođenje građevinskih i montažnih radova na vodovodnoj mreži Antonci - 1. dionica ukupne vrijednosti od četiri milijuna kuna. U svrhu postizanja najpovoljnijih ekonomskih i operativnih uvjeta za nabavu radova te u skladu s godišnjim planom gradnje komunalnih vodnih građevina, Odvodnja Poreč je provela zajednički postupak javne nabave radova sa Istarskim Vodovodom te je odabran ekonomski najpovoljniji ponuditelj, a to je tvrtka Iskop d.o.o. iz Svetog Petra u Šumi.

Prednost suradnje Odvodnje i Vodovoda

Sa izabranim izvođačem radova, početkom travnja je potpisani su pojedinačni ugovori za izvođenje radova i to za izgradnju glavnog kolektora St. Portun – Kosinožići. Nositelj posla je porečka Odvodnja, a vrijednost radova je 2.729.775,5 kuna. Za izvođenje građevinskih i montažnih radova na vodovodnoj mreži Antonci – 1. dionica ugovor je potpisan s Istarskim Vodovodom na iznos od 1.296.501 kuna.

Ugovore su potpisali direktor Odvodnje Poreč Milan Laković, direktor Istarskog Vodovoda Mladen Nežić te direktor Iskopa Zoran Dajčić. Tom je prilikom istaknuta prednost suradnje Odvodnje i Vodovoda kod operativnog izvršenja zajedničkih investicija, gdje se u svaku zajedničku dionicu intervenira samo jednom, te se na taj način skraćuju rokovi izvođenja radova i posljedično utjecaj radova na svakodnevne aktivnosti stanovništva na lokacijama obuhvaćenim radovima.

Projektom je predviđena izgradnja gravitacijskih kolektora u dužini od oko 2.500 metara od naselja St. Portun do ulaza u naselje Kosinožići. Koristit će se termoplastični materijali, odnosno cijevi unutarnjeg profila DN 250 mm i 300 mm. Dok će se kanalizacijska revizijska okna izvesti kao montažna segmentno brizgana okna od polipropilena (PP) DN 600, 800 i 1000 mm, s okruglim poklopcima Ø600 mm nosivosti 125, 250 i 400 kN.

Cijevi u cesti, a iznad hidranti

Vodovodna mreža naselja Antonci obuhvaća izgradnju vodovodnog cjevovoda od ductil cijevi, profila DN 100, 125 i 150 mm, u ukupnoj duljini od oko 920 metara. Trasa vodovodne mreže biti će položena u trupu lokalne ceste LC 50046 sa prespojima u dijelu trupa nerazvrstanih prometnica u samom naselju Antonci. Na trasi vodovodne mreže biti će izgrađeni nadzemni protupožarni hidranti.

Predviđeno je da radovi započnu tijekom travnja i da se, s obzirom na nadolazeću turističku sezonu, izvedu u dvije faze. Prva do sredine lipnja, a druga faza na jesen. Po okončanju pojedine faze radova, izvedena trasa bit će asfaltirana, za što će Odvodnja Poreč sklopiti zaseban ugovor.

Stanovnici naselja obuhvaćenih ovom vrijednom investicijom biti će pravovremeno obaviješteni o početku radova i svim daljnjim aktivnostima na izgradnji, posebice o privremenom prometnom režimu koji će biti na snazi tijekom izvođenja radova.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam