popularizacija zavičajne povijesti

Održan 10. zavičajni kviz "Krasna zemljo": Najbolji Marčanci i Buježi, pulskim srednjoškolcima drugo mjesto

| Autor: Borka PETROVIĆ
Srednja sxkola Mate Blazxine u Labinu, Labin

Srednja sxkola Mate Blazxine u Labinu, Labin


U organizaciji Katoličkog društva prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka te pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost i Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije održan je jubilarni, 10. istarski zavičajni kviz "Krasna zemljo - Meraviglioso paese 2020." Kviz je ove godine bio posvećen Labinu i njegovoj povijesti.

Na natjecanju je sudjelovalo 16 osnovnih i 12 srednjih škola, odnosno 54 učenika, dok se u ovogodišnji projekt priprema za jubilarni kviz uključilo 28 nastavnika i profesora povijesti iz Istre. Zbog epidemioloških okolnosti, natjecanje u znanju održano je on-line, putem digitalne platforme Loomen.

Najboljima su se u kategoriji osnovnih škola pokazale učenice Maria Burić i Anika Bošković iz OŠ Marčane, kojima je mentorica bila Matea Gortan. Drugoplasirane su učenice OŠ Veli Vrh, Lana Božac i Tea Pavletić uz mentora Igora Jovanovića, a treće mjesto osvojile su Lucija Geržinić i Ana Marija Horvat iz Područne škole Vižinada (OŠ Jože Šurana, Višnjan), pod mentorstvom Valtera Baldaša.

U kategoriji srednjih škola prvoplasirani su Leo Kojčinović i Filip Folo, učenici SŠ Vladimira Gortana iz Buja, kojima je mentor profesor Aljoša Sirotić. Drugo mjesto osvojili su Marko Drandić i Antonio Juričić iz TSŠ "Dante Alighieri" iz Pule, s mentoricom Martom Banco, dok su treće mjesto zauzele Martina Licul i Anja Bakić, učenice pulske Gimnazije kojima je mentorica Marija Komparić.

Ciljevi ovoga kviza su popularizacija zavičajne povijesti, materijalne i nematerijalne kulturne baštine, edukacija mladih o potrebi njezina očuvanja, kao i promicanje zavičajnoga identiteta

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum