POREČ

OD 20. TRAVNJA Prijave i odjave prebivališta i boravišta

| Autor: Mirjan RIMANIĆ

Od 20. travnja na mjestima obavljanja upravnih poslova u policijskim upravama i policijskim postajama mogu se obaviti određeni poslovi prijave i odjave prebivališta i boravišta građana u Republici Hrvatskoj, uz prethodni dogovor oko termina dolaska.

Novi izuzeci od opće obustave obavljanja poslova prijave i odjave prebivališta i boravišta su: prijava prebivališta osoba koje su stekle hrvatsko državljanstvo, a prethodno su imale reguliran status stranca, odnosno nalaze se na području Republike Hrvatske, prijava prebivališta hrvatskih državljana koji su uselili u Republiku Hrvatsku počevši od 25. veljače i nadalje, prijava prebivališta novorođenčadi, prijava prebivališta supružnika koji nakon sklapanja braka živi kod drugog supružnika, ukoliko je brak sklopljen za vrijeme trajanja epidemije, produženje boravišta osoba kojima je istekla ili istječe prijava boravišta na godinu dana, a žele boravište produžiti još godinu dana u istom mjestu i adresi, produženje boravišta osoba kojima je istekla ili istječe prijava boravišta, a koje ispunjavaju uvjete za prijavu boravišta duže od dvije godine u istom mjestu i adresi.

U ostalim slučajevima, ukoliko je zahtjev žuran i nužan za ostvarivanje nekog prava, građani se mogu obratiti nadležnim policijskim upravama, odnosno postajama koja će odlučiti o opravdanosti zahtjeva. Kontakt telefoni za PP Poreč su 533-076, pp.porec@mup.hr i radna.dozvola.porec@mup.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater