JOŠ JEDAN SLUČAJ

Obitelj Chersin odustala od projekta hotela u Fažani. Poručuju da su ih otjerali Fažanci svojim smicalicama i pritiscima

| Autor: Glas Istre
Heritage Hotel Chersin u Fažani

Heritage Hotel Chersin u Fažani


Obitelj Chersin odustala je od kupnje zemljišta i investicije u hotel s 5 zvjezdica u Fažani.

"Odustali smo jer smo suočeni s velikim pritiskom građana koji ne podržavaju razvoj Fažane, a uz to su i neupućeni u struku, razvoj i strategiju planiranja jednog drugog oblika turizma u Fažani, poboljšanja kvalitete gostiju i produženja sezone na dobrobit cijelog mjesta", ističu iz obitelji Chersin i dodaju da se "s toliko negodovanje oko novih investicija nigdje nisu susreli".

"Unatoč velikoj želji i osiguranim sredstvima za ulaganje u novi hotel i nova radna mjesta, trenutno odustajemo i cijelu investiciju stavljamo na čekanje. Prijave, laži i negodovanje mještana sigurno neće donijeti dobrobit razvoju naše Fažane koju brzim koracima treba usmjeriti u jedan novi, kvalitetniji i bogatiji turizam, a trenutna situacija u Fažani upravo je suprotna. Mi kao fažanska obitelj veoma smo razočarani da ne možemo planirati i razvijati naš projekt, ali se nadamo da će se svijest građana i ostalih koji se protive tome s vremenom promijeniti", ističu iz obitelji Chersin.

"Naša obitelj ne pripada nikakvoj stranci, udruzi ili bilo kojem drugom obliku organizacije i nikada nismo bili dio toga jer mi smo poduzetnička obitelj i samo nas posao interesira i zadovoljava, a politiku i priče iz gostionica prepuštamo drugima. Investicija je velika i trenutno je jako rizična zbog svih smicalica i ostalih popratnih neugodnosti. Nadamo se da će Grand Hotel Chersin u budućnost ipak jednog dana otvoriti svoja vrata, na zadovoljstvo svih strana", zaključuju.

Podsjetimo, obitelj Chersin, koja u Fažani vodi uspješni heritage hotel, poslala je proljetos Općini Fažana pismo namjere za kupnju 5.530 kvadrata zemljišta, koje Općina prodaje za 2 milijuna eura. Tamo je bio zamišljen novi hotel.

Kako su tada istaknuli, za projekt imaju spremno 15 milijuna eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of