NAJNOVIJEPOHARANI POLJOPRIVREDNI NASADI

OBILNA KIŠA I POPLAVE NANIJELE ŠTETU OD 1,9 MILIJUNA KUNA: Istarski župan proglasio elementarnu nepogodu za područje općine Raša

Ilustracija (Arhiva)

Istarski župan Valter Flego danas je proglasio elementarnu nepogodu za područje Općine Raša koja je uzrokovana poplavom.

Naime, 3. veljače 2019. godine područje općine Raša pogodila je poplava koja je nastala uslijed enormne količine padalina koja je izazvala velike štete na poljoprivrednim kulturama.

Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Općine Raša utvrdilo je vrlo velike štete na sljedećim poljoprivrednim kulturama: sjemenska lucerna, sjemenski pir, te povrćem (salata, rajčice, brokula) i voćem (jagode), te štete na imovini na kojoj je došlo do oštećenja printera, stola i namještaja. Poplavom je obuhvaćeno poljoprivredno zemljište od cca 76 hektara.

Analizirajući naprijed navedene štete, Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Općine Raša utvrdilo je da već po prvoj procjeni šteta koje su nastale na poljoprivrednim kulturama i imovini iznose 1.900.000 kuna. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam