TURISTIČKA PONUDA

Novigradski "Vinski vlakić" povezao prve oduševljene putnike ove sezone

| Autor: Glas Istre


Jedan od omiljenijih sadržaja novigradske turističke ponude, čuveni "Vinski vlakić" (Novigrad- Cittanova Wine Trail), povezao je u srijedu 09. lipnja prve putnike ove sezone.


Deset oduševljenih gostiju iz Rusije, Nizozemske, Velike Britanije i Austrije, zajedno s predstavnicima medija, ukrcalo se na najzabavniji vlakić u Istri te krenulo u obilazak tri vinarije – Pervino, Ghira Winery i Vina Demark. U odličnom raspoloženju kušala su se najbolja vina, pa su tako u vinariji Pervino gosti mogli kušati malvaziju basic, malvaziju odležanu i teran. Vinarija Demark doprinijela je doživljaju gostiju s okusima malvazije iz betona, rosea i terana, a Vinarija Ghira pripremila je za goste još novih, vrhunskih vinskih aroma - muškat bijeli, Ghira Tortura, Ghira Madura malvazija iz amfore i Ghira Riquertz, mješavina terana, merlota i cabernet
sauvignona.


Uz sve su se kušali i zanimljivi zalogaji koji su upotpunili ovu jedinstvenu vinsku priču, pa ne čudi da su sudionici vožnje u "Vinskom vlakiću" svi odreda oduševljeni te imaju želju da ponove ovo fantastično iskustvo.

Vladala je odlična atmosfera i gostoprimstvo, a cilj svega je bio da gosti na zanimljiv način dobiju priliku probati najbolja istarska vina i delicije, upoznati lokalne vinske proizvođače, provesti se kroz ljepote istarske prirode te se pritom i odlično zabaviti.


Začetnik i organizator Vinskog vlakića je Udruga vinara Novigrad-Cittanova, i sve se odvija uz podršku Turističke zajednice Novigrad i turističkih agencija. Vlakić će tijekom cijele sezone voziti svake srijede od 16 do 19 sati. U Novigradu je već sada veliki broj turista, a očekuje ih se sve više u nadolazećim danima ovogodišnje sezone. Stoga vjerujemo da će Vinski vlakić biti jedan od dijelova turističke ponude koji će mnogi prepoznati kao vrlo zanimljiv i atraktivan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater