dječja Wonder biciklijada

NOVIGRAD Bicikliralo čak 60 sudionika, djece i roditelja

| Autor: Glas Istre
Novigradska biciklijada

Novigradska biciklijada


Bicikliranje je omiljeni oblik rekreacije za sve generacije pa stoga i ne čudi da je potpuno oduševljenje izazvala dječja Wonder biciklijada, koja je protekle nedjelje održana u Novigradu. Po toplom i sunčanom jesenskom vremenu na bicikle je sjelo čak 60 sudionika, djece i roditelja.

Dječja Wonder biciklijada promotivni je događaj organiziran od strane Grada Novigrada, u sklopu projekta "Wonder - Child Friendly Destination" koji se sufinancira putem programa transnacionalne suradnje Interreg Adrion uz podršku Biciklističkog kluba Novigrad i Turističke zajednice Grada Novigrada. Djeca i roditelji okupili su se u 11 sati na igralištu Karpinjan, odlično raspoloženi, i krenulo je veselo nedjeljno druženje na dva kotača. Najprije su sva djeca u pratnji svojih roditelja vozila fantastičnom stazom duljine osam kilometara, na relaciji od Karpinjana do Marede, uživajući u druženju, pogledu na more i jesenskom suncu. A nakon ove avanture svi su navijali na natjecanju djece iz mlađe dobne skupine od tri do pet godina, te onih od šest i sedam godina koja su pokazala biciklističke vještine na kratkoj ruti igrališta Karpinjan, natječući se tko će brže stići na cilj mini staze.

U sjajnoj atmosferi ovog posebnog dana jednako dobro su se zabavljali i mali i veliki, a, iako je događaj imao i natjecateljski karakter, svim sudionicima bilo je najvažnije da provedu ugodnih i nezaboravnih nekoliko sati, obilježenih druženjem, dobrim raspoloženjem, promocijom zdravlja i rekreacije. Zbog toga su svi odreda dobili medalje za sudjelovanje, a onima najbržima iz natjecanja osim medalja su podijeljeni i prigodni promotivni Wonder pokloni. Dan je zaokružilo druženje uz ručak i piće koji su organizatori pripremili za svu djecu i roditelje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter