PROJEKT TVRTKE DANIELI SYSTEC

NOVA HALA U PODUZETNIČKOJ ZONI VINEŽ: Uskoro 300 novih radnih mjesta

| Autor: Branko BIOČIĆ
Systec gradi novu halu u Vinežu

Systec gradi novu halu u Vinežu


Planove za širenje svojih pogona imaju i ostale tvrtke iz zone, tako tvornica MCZ radi treću liniju za proizvodnju kotlova na pelete, tvornica Bibetech planira gradnju nove hale od tri tisuće kvadrata, a najavljena je i dodatna gradnja još jedne hale servisnog karaktera

 

Započela je izgradnja još jedne hale u Poduzetničkoj zoni Vinež. Riječ je o projektu tvrtke Danieli Systec koja je započela s radovima na izgradnji nove proizvodne hale površine tri tisuće četvornih metara. Radovi bi trebali biti gotovi do kraja ove godine, a u njoj će se montirati elektro ormarići.

Proizvodi od karbona

Jedna je to od investicija koje dodatno podižu razinu one koja je već ranije označena kao jedna od tri najbolje u Hrvatskoj. Osim investicije tvrtke Danieli Systec veseli i dolazak iznimno zanimljive tvrtke Novation TEch. Radi se o tvrtki iz talijanskog grada Montebelluna koja se bavi proizvodnjom dijelova od karbonskih vlakana, a koja ima tvornice u Italiji i Mađarskoj. Plan ove renomirane tvrtke koja se bavi proizvodnjom dijelova od karbonskih vlakana za poznate svjetske brendove poput Formule1, ali i brojne gigante automobilske industrije poput BMW-a i McLaren Mercedesa te dijelova za avioindustriju jest da s gradnjom započne početkom jeseni, a u ožujku sljedeće godine započeli bi i s proizvodnjom.

Novation Tech u svome pogonu kroz sljedeće dvije godine planira zaposliti ukupno 90 radnika, od čega 30 na samom početku rada tvornice.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter